Portal 072info

KO JE NAJVEĆI ČISTUNAC: Ribe sređuju stan u poslednjem trenutku, Jarac napravi plan i krene u akciju

Toliko će detaljno i mahnito da čisti, da će se ukućani zabrinuti, a Ovan će im dobacivati da su do sad živeli u smetlištu i da samo oni čiste. Astrologija otkriva i koliko horoskopski zanci vode računa o higijeni, odnosno čišćenju. Neki su revnosni, nekima sređivanje stana pada veoma teško. 

Ovan 

Pripadnici ovog znaka su primeri za one koji idu iz krajnosti u krajnost. Mogu da leže na kauču kraj hrpe smeća i neopranog suđa, kad im dođe “žuta minuta”, čistiće kao da im život zavisi od toga. Toliko će detaljno i mahnito da čisti, da će se ukućani zabrinuti, a Ovan će im dobacivati da su do sad živeli u smetlištu i da samo oni čiste. Neće se zaustaviti ni sekund dok ne urade šta su naumili. 

Bik 

Bik ima strateški pristup spremanju, kod njih sve ide po nekom redu. Napraviće plan poslova po prostorijama i toga se držati, pa ih čišćenje neće iznervirati niti ih ometati u svakodnevnim aktivnostima. Praviće pauze kako bi nešto pojeli i odmorili se, pa ih ni generalno čišćenje neće učiniti nervoznim kao pripadnike drugih znakova. 

Blizanci 

Pripadnici ovog znaka “zujaće” od prostorije do prostorije, radeći i po deset poslova odjednom, a za to vrijeme će im često telefonska slušalica biti na ušima. Kako su u pospremanju prilično neorganizovani, teško će im biti da odrede da su gotovi i uvijek će smatrati da još nešto nisu obavili. Mogu da ih nerviraju drugi ukućani koji ne pospremaju iza sebe i zadaju im dodatan posao, mada to inače ne primećuju. 

Rak 

Rakove možemo podjeliti u dvije grupe, one kojima se nikad ništa ne da i pospremanje vide kao nužno zlo, ali i drugu brojniju grupu koja redovno čisti za sobom. Njihova deviza je: “Što se mora,nije teško” i odlične su domaćice ako to žele da budu. Ipak, neće se opterećivati nevažnim detaljima, jer ako se nešto ne vidi, to ne treba ni da se čisti. 

Lav 

Iako pripadnici ovog znaka ne pate od toga da u njihovom domu sve mora biti uredno i čisto, oni će biti izrazito detaljni ako se prime pospremanja. Oni ne čiste zbog toga što se to mora ili je red, već isključivo onda kad to njima odgovora ili kad im nered zasmeta. Vole da drugi prepoznaju i cijene njihov trud, u suprotnom mogu da budu razočarani. 

Djevica 

Pospremanje, uređivanje i čišćenje glavni su hobi za većinu pripadnika ovog znaka. Zapravo, dovodi se u pitanje da li oni ustvari ikad prestaju da čistite, jer kad su kod kuće, čak i dok se odmaraju, usputno obavljaju neke kućne poslove. Djevice će pojačati muziku, otvoriti sve prozore i sistematično pospremati sobu po sobu sve dok dom ne postane besprekoran. 

Vaga 

Iako vole skladan izgled doma, Vage nisu nešto lude za čišćenjem. Mnogo im je važnije da su stvari na svom mjestu nego da su podovi, posuđe ili prozori oprani. Ipak, ako imaju dovoljno motivacije, potrudiće se oko pospremanja, ali za to im je najčešće potrebno društvo. Očekivaće od partnera da im se pridruži i ravnomerno učestvuje u čarima čišćenja. 

Škorpija 

Kao i kod drugih stvari u životu, Škorpija će i čišćenju pristupiti sistematično, kao da se radi o rešavanju vrlo važnih stvari. Ozbiljno doživljavaju zadatke, fokusiraju se na jedan po jedan i nema odmora dok traje radna akcija. Radije će provesti deset sati na nogama pospremajući kako bi iza toga mogli da uživaju, nego da generalno čišćenje rastežu danima, nedovršeni poslovi ih izluđuju. 

Strijelac 

Pripadnici ovog znaka ponose se time da su bolji od drugih u svemu čega se prime. Tako nije ni iznenađujuće da Strijelci vjeruju kako niko ne može “oribati” kadu ili prozore poput njih. Nakon što pospreme, zahtjevaće i od drugih da se potrude, istovremeno im nabijajući na nos kako bi oni to sami uradili bolje. To im niko i ne osporava, ali ponekad mogu da budu prava zanovetala. 

Jarac 

Jarčevi sastavljaju listu šta sve treba da urade, od onog što je neophodno do zadataka koji su dodatni ako bude vremena i volje. U to će uključiti sve ukućane, dijeleći im zadatke, istovremeno pregovarajući, nudeći zamjenu prostorija i poslova.Na kraju sami uživaju u zadacima koje obave. 

Pripadnici ovog znaka imaju vrlo specifičan raspored čišćenja i jedni su od onih kod kojih generalno čišćenje nikad ne traje jedan dan već se rastegne na bar sedam dana. Ustvari, oni vrlo dosljedno prate svoj plan, razrađuju napredne tehnike, kako bi skratili vrijeme, a dok čiste dobiju još 500 ideja kako bi nešto mogli da organizuju, presele ili dekorišu. 

Ribe 

Ribe su od onih koji će poslove pospremanja i čišćenja odgađati sve do zadnjeg trena. Zapravo, oni baš ne vide smisao u spremanju kad će se sve i onako vrlo brzo zaprljati. Ipak, prihvatiće se posla ako to drugi očekuju od njih i pozovu ih na red. Čim se prime tih zadataka, oni im više nisu mrski, ali to će već zaboraviti do slijedećeg čišćenja.

Podijelite članak