Ko je ocu ubici dozvolio da viđa dijete: Borba za starateljstvo se vodila mimo nas

Ko je ocu ubici dozvolio da viđa dijete: Borba za starateljstvo se vodila mimo nas

Marko B. otac koji je ubio svoju dvogodišnju kćerku i njegova supruga Suzana koju je psihički i fizički godinama zlostavljao bili su rastavljeni, a do danas Osnovnom sudu u Vršcu nije podnijet zahtjev za razvod braka ovih partnera, kao ni za starateljstvo nad ubijenom djevojčicom, piše Blic.rs.

Prema informacijama koje posjeduju, a kako navode da im je potvrđeno i u Osnovnom sudu u Vršcu, pred ovim sudom se nije vodila parnica za razvod braka roditelja djevojčice koja je ubijena. 

Centar za socijalni rad bio obaviješten o nasilju

– Uvidom u sistem Osnovnog suda u Vršcu nema evidencije da je podnijet zahtjev za razvod braka, ali ni za starateljstvo nad dvogodišnjim djetetom – kažu za “Blic” u Osnovnom sudu u Vršcu.

Oni dodaju da u takvim slučajevima, postupa Centar za socijalni rad.

Novinari “Blica” pokušali su da stupe u kontakt sa Centrom za socijalni rad u Vršcu i dobiju odgovore na pitanja da li su oni odredili da Marko B. viđa djevojčicu i pod kojim uslovima, međutim na terenu im je kratko rečeno “da je istraga u toku”, dok je direktorica ovog Centra Mirjana Knežević odbila da uopće čuje pitanja. Samo je kratko redakciji zaprijetila krivičnom prijavom.

Inače, uvidom u presudu kojom je prije sedam dana Marko B. osuđen zbog nasilja u porodici, “Blic” je došao do saznanja da je Centar za socijalni rad obaviješten o nasilju, te i da je postupao u tom slučaju.

Obavezno psihijatrijsko liječenje

Marko je inače imao i zabranu prilaska u odnosu na ženu, a presudom koja je prije sedam dana donijeta on je osuđen uslovno na godinu dana sa rokom provjere od tri godine.

Također mu je određena mjera zabrane obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog mješovitog poremećaja ličnosti.

Inače, rođaka majke ubijene djevojčice, rekla je reporterima “Blica” da je Marko B. jučer dobio starateljstvo nad djetetom i ubio svoje dijete, dok je njegova koleginica ispričala da je uzeo slobodan dan da “bi bio sa kćerkicom”.

Podsjetimo, Marko B. ugušio je svoju dvogodišnju kćerkicu, a potom izvršio samoubistvo u iznajmljenom stanu u Vršcu u kojem je stanovao.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE