Ko je pastorka Sergeja Lavrova: U 21. godini za stan iskeširala 4 miliona funti

Screenshot 3 42
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U javnost je nedavno procurila informacija o 26-godišnjoj pastorki Sergeja Lavrova, koja je sa samo 21 godinom kupila stan u Londonu od 4,4 miliona funti. Mnogi sada traže da se i njeno ime nađe na popisu sa onima koji će se suočiti sa sankcijama nakon ruske invazije.

Nakon što se doznalo za pojedinosti života Poline Kovaleve, čini se da se mnogi neće smiriti dok njeno ime ne vide na listi onih koji će biti kažnjeni zbog toga što na bilo koji način imaju “prste” u ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Naime, Polina je kćerka Svetlane Poljakove koja je ljubavnica Sergeja Lavrova još od 2000-tih, a smatra se i njegovom neslužbenom suprugom. Kako živi dosta luksuznim životom te je nekretninu u Kensingtonu iskeširala bez hipoteke, mnogi smatraju kako je ova mlada dama imala mnogo koristi od svog očuha.

ČITAJ JOŠ:  Nema više skrivanja: Od danas svi na Facebooku znaju gdje se nalazite

Jučer se pred njenim stanom okupila gomila sa natpisima gdje je pisalo kako je Polina “kćerka ruskog ratnog zločinca” te da se nalaze na mjestu gdje se njegov novac direktno pere.

Prema informacijama Fondacije za borbu protiv korupcije (FBK), Polinina majka Svetlana posjeduje stan u Moskvi vrijedan pet miliona funti, a Lavrovu je gotovo pa neizostavna pratnja na svim njegovim putovanjima.

“Putinovi prijatelji često imaju dvije porodice u isto vrijeme. I sam Putin, dok je bio u braku sa Ljudmilom, imao je drugu porodicu sa bivšom gimnastičarkom Alinom Kabaevom. Lavrov nije ništa drugačiji”, navodi istražna šefica FBK-a Maria Pevchikh koja je sve o Polini dokumentovala i javno na svom Twitteru.

Polina je, prije nego je kupila vlastiti stan, živjela u Holland Parku u zapadnom Londonu, u kući koja je bila pod vlasništvom ruske ambasade, navodi Daily Mail.

Njen sadašnji dom, koji u svom posjedu obuhvata brojne sadržaje poput bazena, teretane, spa centra, kina i igraonice, dijeli sa osobom za koju se navodi da je njen partner, a koji također posjeduje 10 posto udjela u investicijskoj kompaniji koju Polina vodi.

ČITAJ JOŠ:  Lavrov na beogradskom aerodromu pokazao tri prsta

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Polina je “nestala” sa društvenih mreža, a prema podacima stranih medija sve do početka rata objavljivala je fotografije svojih skupocjenih putovanja po svijetu. Trenutno nije poznato nalazi li se u Londonu, no mnoge to nije spriječilo da se pojave pred njenim vratima sa protestantskim materijalom.

Pitajući se odakle Polini novac za stan, Maria je istakla kako se mogla osloniti “jedino” na svoju nezaposlenu majku.

“Polinin biološki otac nije super-bogataš. Ona nema muža oligarha. Ipak, u dobi od 21 godine kupila je prestižan stan za 4,4 miliona funti. Može li neko objasniti kako je ovo moguće? Njen jedini izvor novca je njena nezaposlena majka, sasvim slučajno Lavrovova ljubavnica “, spomenula je Maria u cijelom nizu objava.

ČITAJ JOŠ:  IZGLEDALA BIH MRŠAVIJE: Jana ima problem se prevelikim grudima

Polina je nakon pohađanja internata u Bristolu, stekla diplomu iz ekonomije i politike na Univerzitetu u Loughborough, a kasnije je i magistrirala u Londonu. Prije nego je počela raditi u rudarskoj kompaniji Glencore, radila je za Gazprom, ruskog energetskog giganta, gdje je pomagala u pripajanju i akviziciji.

“Lavrov je održao brojne govore o zločestom anglosaksonskom svijetu i groznim liberalnim zapadnim zemljama koje žele uništiti Rusiju i Ukrajinu. Pa zašto, onda, njegova pastorka živi u centru Londona? Zašto ne živi na Krimu ili u Donbasu, zašto se tamo ne preseli?”, pitala se Maria koja poput mnogih zahtjeva da Kovaleva i njena porodica budu sankcionisani.

Inače, Lavrov iz braka sa zakonskom suprugom Marijom ima kćerku Ekaterinu (40), koja je većinom odrasla u SAD-u.

GODISNJICA
MARKETING