Ko je pratio Draška Stanivukovića dok je išao na grob ubijenog Slaviše Krunića


Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković objavio je na Facebooku fotografiju automobila Golf tvrdeći da ga je vlasnik tog vozila pratio dok je išao na grob ubijenog Slaviše Krunića. 

– U subotu sam otišao na grob pokojnog Slaviše Krunića, gdje su ljudi koji brinu o mojoj sigurnosti, u blizini uočili dva lica koja me prate i fotografišu. Identifikovali smo vlasnika vozila preko broja registarskih tablica, a kasnije je utvrđeno da automobil pripada ljudima bliskih SNSD-u (vozač inicijala G. T i suvozač inicijala M. Ž). Već postaje jasno da pojedini ljudi, zbog prijetnje koju u meni vide, imaju potrebu znati moje kretanje, planove i naredne korake – napisao je Stanivuković. 

  • Objava Draška Stanivukovića

Ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju, a o tome sam već javno i govorio, kaže Stanivuković. 

– Moji saradnici su i prije nekoliko dana uočili dva lica koja već neko vrijeme prate moje kretanje oko Gradske uprave i dojavljuju ko od mojih saradnika ulazi i izlazi iz zgrade, te sa kime se tokom radnog dana sastajem. Ove sumnje su prisutne već neko vrijeme, ali posljednjih dana, to je postalo sve intenzivnije, a samim tim i gotovo nemoguće da se ne uoči. Ove podatke ćemo u narednim danima dostaviti MUP-u, od kojih očekujemo da se detaljnije pozabave ovim indicijama – napisao je gradonačelnik Banje Luke.

IZVORAvaz
Prethodni članakHafiz Sulejman Bugari: Nikad se nije više, a lošije govorilo
Sljedeći članakKomšić, non-paper, laži i respiratori