Portal 072info

Ko je to sretnik koji je u Bosanskom Šamcu dobio na lutriji više od 500.000 KM?!

Ilustracija

U svim domovima u Bosanskom Šamcu ovih dana je glavna tema ko je tajnoviti dobitnik više od pola miliona maraka u posljednjem kolu Lutrije Republike Srpske.

Nepoznati sretnik kupio je uplatni list na kiosku u Bosanskom Šamcu, a njegova vlasnica Zorica Kurešević kaže da ne zna ko je dobio 7 pogodaka na kombinaciji 7 od 39, čime mu je pripalo 535.000 maraka.

– Ni da dođe da počasti kafom, ali nije ni važno. Loto je Republike Srbije, ali sve ide preko Lutrije Republike Srpske. Međutim, dolazi narod i pita ko je sretni dobitnik, ali niko se ne javlja – kaže Kurešević.

Ona dodaje da je Bosanskom Šamcu ovako nešto trebalo.

– Ovaj gradić zadesili su poplave, jad i bijeda. Kao da je Bog odlučivao u koji grad da ode sedmica. Ovo je dobra nagrada za Bosanski Šamac, a nije prva. Trebalo je Šamcu ovako nešto. Sada se stvaraju redovi, svi trče da kupe tiket. Svi sada vjeruju da će i oni ponešto dobiti – kaže Zorica.

Zorica dodaje da su Šamčani i dosad bili sretne ruke kad su u pitanju nagradne igre.

– Veoma dugo radim ovaj posao i znam koliko je nagrada stiglo. Do sada je u naš gradić došlo oko 10 do 12 automobila. Šamac je prošle godine dobio šesticu, evo, sada je stigla sedmica. Narod u svemu vidi šansu. Za srećom se ne trči, treba je strpljivo čekati. Treba doći, kupiti tiket i čekati, a ne trčati za srećom – kaže Zorica.

Ispred „sretnog kioska” pojavili su se i sportisti Mladen Lukić i Zoran Stanković.

– Igramo za Borac i ne žalimo se. Nije nam tako ni loše. Međutim, zašto i mi da ne kupimo tiket i ne dobijemo nešto poput ostalih – zapitao se Mladen Lukić.

Avaz

 

Podijelite članak