KO KAŽE DA NEMA POSLA: Privatni fakultet nudi 500 KM svakom ko dovede studenta!

Podijelite vijest

Visoka škola Primus iz Gradiške nudi novčanu nadoknadu promoterima – 200 do 500 KM po svakoj osobi koju uspiju nagovoriti da postane student ove obrazovne ustanove.

Na Fejsbuk profilu i grupi Visoke škole Primus iz Gradiške stoji obavještenje da će ova ustanova isplatiti od 200 do 500 KM svakom ko nađe kandidata da studira kod njih.

“Poštovani, Pozivamo Vas da se kao promoter ukijučite u upisnu kampanju za akademsku 2014/15 godinu putem mrežnog marketinga, s ciljem povećanja upisa broja studenata u novoj akademskoj godini”, stoji u saopštenju Primusa.

U visokoj školi kažu da je ovo prilika da se odlično zaradi pa navode konkretne podatke:

“Za svakog upisanog studenta koji se upiše vašim posredovanjem, a koji plati školarinu – pripada vam naknada prema sljedećoj skali: Za upis do 10 studenata – novčana stimulacija za svakog upisanog studenta iznosi 200,00KM (100,00 EUR). Za upis preko 10 studenata – novčana stimulacija za svakog upisanog studenta iznosi 500,00KM (250,00 EUR)”.

Sa svakim promoterom zaključuje se ugovor kojim se Primus obavezuje da će uredno isplatiti zarađeni novac. Oni promoteri koji prihvate angažman ići će na dodatnu specijalizovanu edukaciju, te potpisati ugovore o promoterstvu.

Studijski programi koje ova visoka škola nudi su: Studiji na daljinu, Vanredni studiji Redovni studiji. Osim toga nude i upis učenika u Školu za obrazovanje odraslih „PRIMUS-EDU”, gdje se vrše prekvaliflkacije, dokvalifikacije, osposobljavanja za razne struke i zanimanja.

”Po kandidatu za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju imate isto kao za upis studenata, a za osposobljavanje koje traje 6 mjeseci dobijate 100 KM (50,00EUR)”, poručuju iz Primusa potencijalni promoterima.

Prema podacima Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH Visoka Škola Primus je licencirana visokoškolska ustanova sa studijskim programima: Javna uprava, Poslovna informatika, Bankarstvo, Marketing , Informacione tehnologije, Pravo – smjer javna uprava.

Osnivač, vlasnik i direktor Primusa je Ranko Bakić, nekadašnji kandidat Stranke Radom za boljitak, a jedno vrijeme i savjetnik Milorada Dodika u Vladi RS – stoji u Bakićevoj biografiji. Bakić ima diplomu Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, doktorirao je na Univerzitetu „ALFA”, Fakultetu za preduzetnički menadžment u Novom Sadu.

Prosvjetna inspekcija RS je 2007. poništila 125 diploma tadašnjeg Fakulteta za poslovni menadžment iz Gradiške, čiji je vlasnik bio Bakić, jer su, kako je utvrđeno, izdate nezakonito. Osim što je utvrđeno da su studenti na proljeće upisivali, a na ljeto već završavali fakultet, otkriveno je tada da je Ranko Bakić istovremeno i predavao i bio student na svom fakultetu.

Istinito