Ko kaže da Premijer liga nije popularna? Derbi u Zenici i posljednje kolo najgledaniji u regionu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Susret 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Čelika i Sarajeva bio je ubjedljivo najgledaniji meč u regionu.

U regionu su za vikend odigrana tri derbija od kojih je onaj bosanskohercegovački bio najgledaniji, odnosno na Bilinom polju bilo je više gledalaca nego zajedno na Maksimiru gdje su snage odmjerili Dinamo i Rijeka, te na Karađorđu gdje su se sastali Vojvodina i Zvezda.

Duel između Čelika i Sarajeva sa tribina stadiona Bilino polje posmatralo je 10.000 gledalaca, dok je remiju Dinama i Rijeke (1:1) svjedočilo 5.750 gledalaca na Maksimiru, a ubjedljivu pobjedu Zvezde nad Vojvodinom sa tribina stadiona Karađorđe gledalo je 4.000 gledalaca.

Inače, utakmice 8. kola Premijer lige BiH bile su najgledanije u regionu. Šest utakmica pratilo je 14.700 gledalaca, dok je pet utakmica 6. kola HNL-a sa tribina posmatralo oko 11.000 gledalaca, a osam utakmica 7. kola srbijanske Super lige posmatralo je oko 9.100 gledalaca.

Pet utakmica 7. kola 1. SNL-a sa tribina je posmatralo 4.500 gledalaca, pet utakmica makedonske Prve lige na tribine je priivuklo 6.500 gledalaca, dok je najslabija posjeta u Crnoj Gori gdje je pet utakmica kola odigranog za vikend gledalo samo 1700 gledalaca.

SportSport.ba