e2467fceace3ed03b456fdb177515056
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 12, 2022 @ 12:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine saopćila je da u, okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje finansira Evropska unija objavljen javni poziv vrijedan 3,5 miliona maraka za podršku investicijama u seoski turizam u BiH.

Cilj je razvoj ekonomskih aktivnosti u seoskim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane pandemijom COVID-19.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno dva partnera. Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće ili obrt koji se bavi pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija (NVO) i udruženje sa iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 50 hiljada do 250 hiljada maraka (bez PDV-a). Za svaki projekat, podnosilac prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinansiranje minimalno 15 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a (tj. minimalno 15 posto sufinansiranje podnosioca prijave i partnera i 70 posto finansiranje kroz mjeru podrške od strane Projekata EU4AGRI).

Tekst se nastavlja nakon reklame

Krajnji rok za podnošenje prijava je 7. mart 2022. godine, navodi se u saopćenju Vanjskotrgovinske komore BiH.

LIDER