Ko su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović?

Naida Mehanović uhapšena je danas u akciji SIPA-e zajedno s Ajšom Ramić po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Mehanović je javnosti poznata od ranije zbog presude Općinskog suda koju je potvrdio i Kantonalni sud Sarajevo, protiv nje i Avdije Hasanovića, zbog ucjenjivanja Ž.E. snimcima seksa koji je, prema presudi, Naidi poslao Avdija. Ranije je za portal „Avaza“ demantirala da je ovo uradila.

Naida Mehanović bila je predsjednica bivšeg Vijeća mladih Kantona Sarajevo.

Kako je javnosti poznato ona je snimak širila dalje putem telefona. Ona je na oktobarskim izborima bila kandidat za Skupštinu KS ispred koalicije “Država”, koju su činili Nezavisni blok, Platforma za progres i Zeleni. Na Instagramu se vidi kako Mehanović živi „luksuznim životom“, a nedavno je objavila da vrijeme provodi u Dubajiu.

Naida Mehanović - Avaz

Naida Mehanović. Instagram 

Magistrica prava Ajša Ramić je početkom 2020. godine sa prijateljicom i kolegicom u Sarajevu osnovala Administrativni biro „Forrtuna“ koji je nudio usluge pravnog zastupništva. Ramić je bila zadužena za pribavljanje dokumenata i čekanje u redovima umjesto klijenata dok je njena prijateljica komunicirala sa njima i obavljala poslove iz kancelarije. Strah od koronavirusa je držao ljude u kućama pa je mladim poduzetnicama biznis dobro počeo.

Ajša Ramić javnosti je poznata po prevarama u američkim vizama.

Kako „Avaz“ saznaje Ajša Ramić i Naida Mehanović bile su u vrlo bliskim odnosima.

Podsjetimo, danas su na području Sarajeva i Visokog pripadnici SIPA-e pretresali stambene i poslovne objekate i pokretne stvari na tri lokacije.

Uhapšene su dvije osobe, koje će u toku dana biti sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo trgovina ljudima propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi su urađeni prema nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko dobojskog kantona.

Ovom prilikom uhapšena je i Aiša Ramić koja je prijavljivana i ranije.