Portal 072info

Ko su žene ,,zmajevi” u BiH

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Gordan Petrović, jedan od aktivnijih bh. tviteraša koji na izuzetno zanimljiv način komentira domaće i svjetske aktuelnosti, među svojim reakcijama ima i jednu posebno zapaženu, posvećenu damama – „zmajevima“. Riječ je o novinarkama Semiri Degirmendžić, Arijani Saračević-Helać i Emeli Burdžović-Slipčević. Pridružio im je i vrlo cijenjenu ekonomisticu Svetlanu Cenić.

Podsjetimo, Degirmendžić je prva razotkrila aferu „respiratori“ u kojoj su osumnjičeni za kriminal direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i TV voditelj Fikret Hodžić. Saračević – Helać ovih dana nalazi se u žiži zbog raskrinkavanja veza Solakovog advokata Kadrije Kolića s prodajom vozila MUP-u KS za milion maraka. Burdžović-Slipčević koja je ugostila advokata Kolića nije se dala isprovocirati te je na njegove konstantne uvrede uzvrtila vrlo žustro, ne dozvoljavajući ponižavanje novinarske struke.

– Tri dame, novinarke, protresle su ovu močvaru u proteklih mjesec i kusur dana. Semira Degirmendžić nam je na velika vrata otvorila temu javnih nabavki, pa su maline ranije došle u naš grad. @Arijana14698120 je, takođe, udarila na istu adresu i najavila sumnjivu kupovinu vozila od milion maraka za „hlađenje“ moRe bit’ protesta. Emela Burdžović je u razgovoru sa jednim od aktera pokazala kako se upravlja razgovorom i ko postavlja pravila u medijskom prostoru. Četvrta nije novinar, ali je redovna u medijima. Pjeni i bori se iznoseći podatke i predlaže kako izaći iz ove žabokrečine, šta nam to trebaju biti prioriteti i na čemu moramo insistirati, svako kod svojih predstavnika u vlasti, ali ne može sama. Za sve dosadašnje napore, lekcije iz ekonomije i kanalisanje naše sluđenosti na prave adrese, da kažemo hvala @svetlanacenic.  I to su vam, drage moje i dragi moji, Žene BiH! Zmajevi –  objavio je @GordanPetrovic.

AZRA

Podijelite članak
  • 103
    Shares