Portal 072info

Ko su zvijezde nove bh. humorističke serije ‘Dobrodošli u Orient Express’?

Ovih dana u Sarajevu teku posljednje pripreme za realizaciju prvih epizoda nove bh. humorističke serije “Dobrodošli u Orient Express”, čije snimanje počinje iduće sedmice

Riječ je o novom domaćem igranom projektu koji zajedno realizuju producentska kuća DEPO iz Sarajeva i Pink BiH, najgledanija tv stanica u zemlji. Serija se radi po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, reditelja i producenta poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih tv projekata u posljednjih 15-tak godina (Viza za budućnost, Pozitivna geografija, Lud zbunjen normalan), dok scenario potpisuje Dževad Hadžić (produkcija Marletti,)

Serija “Dobrodošli u Orient Express” okuplja oko sebe iskustan produkcijski tim i atraktivnu glumačku ekipu iz BiH i regije, a među glavnim protogonistima su Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina…

Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom ovdašnjem hotelu koji pokušava da nađe svoju priču u tranzcijskom novom vremenu.

Početkom februara snima se pilot za tri epizode, a tokom ove godine snimat će se i prva sezona ove serije od 16 epizoda.

TV premijera i prikazivanje serije na Pink BiH planirano je od 1. aprila, dok će prije televizijske premijere uslijediti digitalno prikazivanje serije putem DEPO Zone, vodeće online platforme u BiH i na Balkanu za distribuciju širom svijeta putem interneta, što predstavlja novinu u Bosni i Hercegovini.

Depo.ba

Podijelite članak