Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom ZDK pohvalila aktivnosti na rješavanju arhitektonskih barijera

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U Gradu Zenica u proteklom periodu radilo se na rješavanju i otklanjanju jednog dijela arhitektonskih barijera koje se tiču postavljanja iskošenja u naseljima Crkvice, Nova Zenica i Blatuša.

Zahvaljujući dobroj komunikaciji Grada Zenice, resorne službe i Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Zenica je dodatno prilagođena i učinjena pristupačnijom sredinom za populacije osoba sa invaliditetom. Ističemo posebnu važnost prilagođavanja naselja Crkvice zbog direktne putne komunikacije sa Kantonalnom bolnicom Zenica. Ovom prilikom izražavamo zadovoljstvo urađenim poslom, uspješnom saradnjom i kreiranjem bolje i svjetlije budućnosti u našem Gradu za osobe sa invaliditetom, ističe se u saopćenju KOOSI Zenica.

Iako je Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom ZDK stava da je Grad Zenica jedan od najpristupačnijih gradova u BiH, nadamo se da će i preostale lokacije koje trebaju prilagodbu na obostrano zadovoljstvo biti prilagođene populaciji osoba sa invaliditetom u šo kraćem vremenskom periodu.