Screenshot 3 1477 25


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Trener Barcelone Ronald Koeman kaže da bh. reprezentativac Miralem Pjanić opet mora čekati i iskoristiti priliku za igru te da se mora pomiriti s činjenicom da je u velikim klubovima konkurencija uvijek velika. Koeman je rekao da su De Jong, Busquets i Pedri imali prednost u odnosu na Pjanića, a da na kraju svega igraju samo najbolji igrači.

Posljednji put kada je Pjanić igrao meč od prve minute bilo je protiv Eibara 29. decembra prošle godine, u remiju rezultatom 1:1, nakon čega je svoju šansu uvijek čekao s klupe za rezervne igrače.

“U posljednje vrijeme je igrao malo, birali smo drugačiju postavu na sredini terena i igrali su De Jong, Busquets i Pedri. On mora još raditi kako bi napravio neku promjenu. Situacija je komplikovana, ali u velikim ekipama uvijek postoji konkurencija. Na kraju, uvijek igraju najbolji”, rekao je Koeman za našeg igrača.

Koeman je dalje govorio kako je utakmica protiv Athletic Bilbaoa pokazala da Barcelona mora još puno raditi i popraviti svoju igru, ukoliko u nastavku sezone žele ostvariti dobre rezultate.

Na pitanje o odlasku Messija u PSG rekao je da i njega zanimaju Neymar i Mbappe i da je svjestan koliko je teško govoriti o takvim stvarima.

Dodao je kako Sergio Roberta trenira individualno i da će krajem ove ili početkom sljedeće sedmice početi s timskim treninzima.

Klix