6032950e de80 4abb 9966 57ac0a0a0a78 vucic preview 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić aktivan je na društvenim mrežama, reklo bi se možda najviše na Instagramu.

Vučić na ovoj društvenoj mreži koristi dva naloga – Budućnost Srbije i Aleksandar Vučić. Na prvom nalogu ga prati 144.000 ljudi, a na drugom 181.000.

Između ostalog, na listi ljudi koje prati preko ova dva profila su bivši predsjednik Amerike Donald Trump i njegova supruga Melania, njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski i crnogorski predsjednici Emmanuel Macron i Milo Đukanović, ali i mađarski premijer Viktor Orban. Očekivano, moglo bi se reći. Ipak, srbijanski predsjednik prati i najmanje 150 naloga vinarija i podruma pića.

Od političara iz Srbije preko naloga Budućnost Srbije prati samo Anu Brnabić, dok je taj broj nešto veći preko profila Aleksandar Vučić.

Sasvim očekivano na ovom spisku su i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, britanski premijer Boris Johnson, francuski predsednik Emmanuel Macron, njegov crnogorski kolega Milo Đukanović, njemačka kancelarka Angela Merkel, ali i austrijski kancelar Sebastian Kurz. Mađarski premijer Viktor Orban i bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, također, na Vučićevoj su listi.

Srbijanski predsjednik prati i nalog tenisera Novaka Đokovića.

Od malog broja naloga koji Vučića zanimaju, preko profila ‘Aleksandar Vučić’ prati i jednog političara iz BiH. U pitanju je mladi gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.