Portal 072info

Koja je najbolja dob za ulazak u brak koji neće završiti razvodom?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posljednjih godina bračni parovi se sve više razvode. Možda bi smanjenom broju razvoda pripomoglo ‘mudrije’ ulaženje u bračnu zajednicu, a to znači i znati koja je najbolja dob za ulazak u brak koja garantira najmanje šanse za razvod.

Godinama se činilo da je bolje vjenčati se kasnije. No najsvježiji podaci istraživanja američkog Univerziteta Utah ukazuju na to da su oni koji brak sklope nakon 32. godine u većoj ‘opasnosti’ da će se razvesti od parova koji se vjenčaju u kasnim dvadesetima, piše Dnevnik.hr.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Koja je onda idealna dob za ulazak u brak i najmanju šansu za razvod? Između 25. i 32. godine, a u toj računici u obzir su uzeti društveni i demografski faktori poput seksa, rase, strukture porodice, religije, seksualne prošlosti i veličine mjesta u kojem osoba živi.

“Za gotovo svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u brak”, ističe Nicholas H. Wolfinger, voditelj istraživanja.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Nudi i objašnjenje zašto je ljudima koji se vjenčaju u srednjim tridesetima teže ostati u braku. Kaže da oni koji čekaju srednje 30-e da bi sklopili brak možda nemaju predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili teškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa te stoga kod njih postoji veći rizik od razvoda.

Uz to, ističe da se neke osobe u tridesetima koje bi i bile dobar bračni partner osjećaju sasvim dobro i kao samci ili im odgovara živjeti u izvanbračnoj zajednici. Neki se pak ljudi koji odgađaju brak toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ukoliko se ikada odluče braku dati šansu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6