Portal 072info

Koja je najbolja razlika u godinama između partnera?

Da li je možda ključ za dobar ljubavni život u vezi s mlađim muškarcem, ili pak sa starijim? Saznajte u sljedećim redovima.

Kvalitetna veza i odnos između partnera zavise od niza faktora. Razumijevanje, odricanje, požrtvovnost i, naravno, ljubav ključni su za uspjeh svakog braka i veze, ali čini se kako i za vezu i brak postoji matematička formula, koja se krije u razlici u godinama.

Naime, prema istraživanju sprovedenom na 3.000 žena i muškaraca širom Evrope postoji formula koja povećava šanse za uspjeh veze ili braka. Riječ je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde naučnici, ima idealnu brojku.

Prema objašnjenju psihologa, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspjeh. Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 ili više godina imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život.

Dokazano je kako žene emotivno sazrijevaju mnogo ranije od muškaraca pa je razmak od 3 do 5 godina dovoljan da bi partneri bili na istom emocionalnom nivou.

S druge strane, partneri različitih generacija sigurno će imati različite poglede na životne vrijednosti, drugačije ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može da dođe do nerješivih nesuglasica.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box