KOJA JE VAŠA: Idealni čajevi za pojedine krvne grupe

KOJA JE VAŠA: Idealni čajevi za pojedine krvne grupe

caj

Čaj se smatra zdravim napitkom, a njegov utjecaj ovisi i o tome koja ste krvna grupa. Otkrivamo najbolje kombinacije čajeva za pojedinu krvnu grupu.

Krvna grupa 0

Osobe koje imaju krvnu grupu 0 su ‘mesni’ tipovi i trebale bi izbjegavati mlijeko, grahorice i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želučana kiselina. Čajevi koji se preporučuju osobama s krvnom grupom 0 oni su na osnovi đumbira, ginsega, zelenog čaja Sencha i čaja Matē, koji je poznata zamjena za kafu. Idealan izbor čajeva za njih je mješavina Senche, ginsenga i đumbira, a umjesto kafe čaj Matē ili čisti japanski zeleni čaj Sencha.

Krvna grupa A

To su jako emotivne i analitičke osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrijednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kafa ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpunit će svakodnevnim pijenjem prikladnog čaja. Čajevi za ljude s krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj Gunpowder, čaj od čistog cvijeta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ying Hao, te mješavina stolisnika, nevena i majčine dušice.

Krvna grupa B

Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, hroničnom umoru i neurednom snu. Imaju otporan probavni sistem, ali slabu odbranu od bakterija, u prvom redu Escherichie coli. Trebali bi piti vrhunski mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imunomješavinu od bazge, rooibosa, kadulje i melise.

Krvna grupa AB

Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Trebali bi se fokusirati na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, mentu, božur, sandalovinu, te napitke od riže. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mješavina vrhunskog zelenog čaja i mente ili sejak i pečena riža. Za muškarce s krvnom grupom AB posebno se preporučuje mješavina koprive, mente, kataube i rooibosa.

magazin.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica