Koja poza u seksu sagorijeva najviše kalorija?

slika (1)

Seks je dobar za borbu protiv stresa te je itekako koristan kada je u pitanju održavanje tjelesne figure. Za vrijeme seksa, zavisno od pozicije, aktivirani su gotovo svi mišići nogu, ruku, ramena i trbuha.

Tajna efikasne potrošnje kalorija je vrući seks, tvrde seksolozi, 150 kalorija potroši se u pola sata seksa, dok 'divlji' troši čak i do 350 kalorija što odgovara potrošnji u pola sata trčanja.

Savjet seksologa Basheera Ahmada Roya jeste da ukoliko parovi žele seksom održavati figuru moraju svoje seksualne aktivnosti produžiti na najmanje 15 minuta.

Jedna od poza koja najviše aktivira mišiće muškaraca je tradicionalna misionarska.

Dok je na svojoj partnerki on se održava rukama i nogama i tako balansira da ne bi prignječio i povrijedio partnerku. To podrazumijeva pokretanje različite veće ili manje grupe mišića, uključujući i one u području abdomena, kao i sagorijevanje kalorija.

Vrlo je čest slučaj da žene koje ne mogu postići orgazam ukoliko sjednu na svog partnera i tako kontrolišu penetraciju lako dostižu vrhunac.

Međutim, žene takođe moraju naučiti kontrolisati svoj orgazam i održati se na partneru što je duže moguće, jer na ovaj način aktiviraju mišiće ramena, ruku i butina.

Ukoliko se žene pozicioniraju tako da im stopala dodiruju krevet, ili pod, aktivirat će gotovo sve postojeće mišiće u tijelu.

Tajna efikasne potrošnje kalorija je vrući seks, tvrde seksolozi, 150 kalorija potroši se u pola sata seksa, dok 'divlji' troši čak i do 350 kalorija što odgovara potrošnji u pola sata trčanja.

Stručnjaci naglašavaju kako je seks ultimativna tjelovježba i preporučuju da ga se praktikuje tri do pet puta tokom radnog vremena te jedanput ilidvaputa na dan vikendom.

Po 15 minuta strastvenog ljubljenja ujutro, popodne i naveče, triput na nedjelju, sagorijeva oko 100 kcal na dan. To je 36.500 kcal na godinu, što je jednako gubitku od oko 4,5 kilograma.

Izvor: zadovoljna.hr