Portal 072info

Koje aplikacije zaista koristimo na svom smartfonu?

panasonic“Global veb indeks” identifikovao je deset aplikacija koje zapravo zaista koristi 969,49 miliona vlasnika smartfona. Listu čine smartfon aplikacije koje se aktivno koriste na osnovu procenta ljudi širom svijeta koji su koristili servise koje one nude u proteklih mjesec dana.

“Gugl maps” se nalaze na prvom mjestu, a tokom proteklog mjeseca koristilo ih je 54 odsto globalne smartfon populacije. “Epl maps” su skoro nevidljive dok “Nokijine” “ovi maps” koristi 9 odsto smartfon korisnika i one se nalaze na 11. mjestu. Na drugom mjestu nalazi se “Fejsbuk” mobilna aplikacija koju koristi 44 odsto vlasnika smartfona kako bi bili u kontaktu sa svojim prijateljima, porodicom i brendovima. “Fejsbuk” također ima još dvije aplikacije u deset najkorištenijih, dok se još dva “Guglova” servisa također nalaze na ovoj listi – “Jutjub” je na trećem mjestu (35 odsto korisnika), a na četvrtom se nalazi G+ mobilna aplikacija sa 30 odsto korisnika.

Na petom mjestu se nalazi Veidžin/eChat. Ovaj kineski servis aktivno koristi 27 odsto globalne smartfon populacije što je prilično impresivan rezultat s obzirom na činjenicu da se praktično koristi samo u Kini, Hongkongu i Maleziji. Šesto mjesto je zauzeo “Tviter” sa 22 odsto aktivnih korisnika, a vrlo blizu su i “Skajp” i “Fejsbuk mesendžer” koji imaju podjednak broj korisnika.

Servis za slanje poruka WhatsApp sada uslužuje 17 odsto korisnika smartfona i nalazi se na devetom mjestu. Na desetom mjestu se nalazi “Instagram”, koji aktivno koristi 11 odsto vlasnika smartfona.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box