Portal 072info

Koje klipove bh. građani najviše gledaju na YouTube-u

YouTube je najpopularniji svjetski servis za upravljanje, gledanje, objavljivanje i reproduciranje audio i video sadržaja.

Vrijednost ovog kanala je više milijardi dolara, a ukoliko imate nalog na ovom kanalu, kojeg je otvoriti jednostavno – nudi vam mnoštvo mogućnosti koje mogu zadovoljiti sve vaše preferencije.

Smiješni klipovi, ozbiljna istraživanja, naučne analize, poučni obzazovni sadržaji, muzika, tutorijali i slično samo su ‘kap u moru’ sadržaja koje možete pronaći u ovom bespuću koje se nalazi na internetu.

YouTube.com je vjerovatno nakon Google.com najčešće kucana domena na internet pretraživačima, a nas je u međuvremenu interesovalo koje sadržaje su Bosanci i Hercegovci u proteklom periodu najčešće otvarali i gledali.

To je vrlo jednostavno uraditi. Naime, ako imate otvoren nalog na YouTube, dovoljno je samo na početnoj stranici pri log inu kliknuti na opciju Trending, a potom skrolati na dno stranice i odabrati željenu zemlju.

Izvor: Screenshot

Mi smo označili Bosna i Hercegovina, te ‘crno na bijelo’ vidjeli šta su to građani ove države najviše otvarali na YouTube.

Izvor: Screenshot

Video koji je najviše ‘trending’ je objavljen prije tri dana. Zvezde Granda – Cela emisija 12, emitovana 10. decembra 2016. godine. Video u trajanju od skro tri i pol sata otvoren je više od 800.000 puta od dana objavljivanja na YouTube-u.

Izvor: YouTube

Na isti dan objavljen je i video na kanalu FACE HD televizije, sa gostovanjem folk pjevačice Jelene Karleuše, pod nazivom Jelena Karleuša u CD-u: Nas vode apsolutni kreteni.

Izvor: YouTube

Bosance i Hercegovce je interesovao i nedavno objavljeni snimak iz Splita, kojeg je pregledalo 155.033 ljudi. Riječ je o zemljotresu, koji se osjetio i većem dijelu BiH.

Izvor: YouTube

Kada su u pitanju klipovi koji su najgledaniji u sedmici koja je iza nas, apsolutni šampion je još jedna pjevačica. Marija Šerifović i njena pjesma “Deo prošlosti” je pogledana više od 2.5 milona puta u sedmici u kojoj je objavljena.

Svakako, tu se našao i još jedan folk pjevač, ovog puta proijeklom iz BiH, Amar Gile, čiji je video za pjesmu “Imam samo jednu želju” je peti najpopularniji u BiH u protekloj sedmici.

Bh. građani su putem Youtube-a intenzivno pratili boravak turske glumice Meryem Uzerli u Sarajevu, koja je isključivo poznata po ulozi u sapunici sa obrisima historijske drame Sulejman Veličanstveni, gdje je glumila Hurem.

Izvor: YouTube

Redžo Seferović, predsjednik Opštinskog vijeća Zavidovići protekle sedmice postao je internet senzacija, nakon njegovog istupa koji je objavljen na YouTube. Za sedam dana pregledan je više od 400.000 puta.

Na vrh se ugurao je Branko Đurić Đuro, sa skečem u kojem pojašnjava kako izbjeći goste. Jedini iole ozbiljniji sadržaj koji je klikan i u BiH jeste priča jednog od najpopularnijih YouTubera u svijetu, PewDiePie-a, koji je pojašnjavao zbog čega želi obrisati svoj kanal kojeg prati blizu 60 miliona ljudi.

Izvor: YouTube

Svjetski viralni video koji je našao svoju publiku u BiH je onaj u kojem muškarac da bi spasio svog psa udara kengura šakom u glavu. Bosance je interesovao i snimak najbržeg gola u historiji Jelen Superlige u Srbiji, kojeg je postigao Uroš Đrođević, na gostovanju Partizana kod Čukaričkog.

Izvor: YouTube

Što se tiče sedmice koja je počela jučer, video snimci sa YouTube-a koji su u konstantnom porastu, i koji će vjerovatno biti najgledaniji ovog mjeseca jeste pismo Senada Hadžifejzovića predsjednici Hrvatske.

Tu se ugurao i video pod nazivom “Svađa i drama Zorice Brunclik”, kao i snimak emisije sa crnogorske televizije Atlas, “Živa istina”, gdje je gost bio Milo Šćekić, policajac koji citira ajete iz Kur'ana.

Ukoliko vas zanimaju detalji, uradite korake koje smo vam ilustrovali ranije i pogledajte koji su najklikaniji klipovi u BiH u proteklom periodu.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box