Portal 072info

Koje vrste kreativnosti su seksualno najprivlačnije?

Nova studija objavljena u časopisu „Journal of Creative Behavior“ proučavala je uticaj kreativnosti na seksualnu privlačnost. Istraživači su proučavali koje vrste kreativnosti su seksualno najprivlačnije, a rezultati nimalo ne iznenađuju.

Istraživački tim koji je predvodio psiholog Scott Berry Kaufman sa Univerziteta u Pensilvaniji ispitivao je 815 studenata. Trebalo je da oni ocijene kako različite vrste kreativnosti utiču na seksualnu privlačnost.

Za oba spola su bavljenje sportom, odlazak na neplanirani put, snimanje pjesme, originalna dosjetka, sviranje u bendu, pravljenje umjetničkih fotografija i „jedinstveno oblačenje“ bili među prvih deset najprivlačnijih stvari.

Sa druge strane, među 10 oblika kreativnosti koje najmanje privlače jesu tehnološka i primijenjena kreativnost, razvijanje naučnih eksperimenata, primjena matematike za rješavanje praktičnih problema, uređivanje eksterijera, pravljenje siteova i osmišljavanje reklamnih kampanja.

Ipak, istraživači ističu da su i individualne razlike, interesovanja i kreativna dostignuća veoma bitni kada se radi o ocjenjivanju seksualne privlačnosti.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box