Koji nogometni klubovi imaju najviše pratilaca na Instagramu

Screenshot 2 14

Nogometni klubovi su već odavno shvatili koliki je značaj društvenih mreža pa su se posljednjih godina maksimalno potrudili da se pomoću novih tehnologija približe navijačima, a pogotovo novijim generacijama.

Osim Facebooka i Twittera, evropski klubovi su se posvetili i Instagramu, a brojke od gotovo stotinu miliona pratilaca na ovoj društvenoj mreži potvrđuju kakvu popularnost imaju u javnosti.

Posve očekivano na samom vrhu su i dva najpopularnija kluba na svijetu – španski giganti Real Madrid i Barcelona. Kraljevski klub ima 97,6 miliona pratilaca, odnosno “samo” milion više od najljućeg rivala iz Katalonije (96,3).

Veliki jaz je između ova dva španska kluba i drugih velikana pa trećeplasirani Juventus ima 48,5 miliona pratilaca, dok četvrtoplasirani Manchester United ima 40,3 miliona pratilaca.

Najpopularnijih pet zaokružuje PSG sa 34,9 miliona pratilaca, a potom je sve manja razlika među klubovima.

Liverpool na šestom mjestu prati 30,6 miliona pratilaca, Bayern na sedmom 26,4, Chelsea na osmom 26,1, Manchester City na devetom 23,5 i konačno Arsenal na desetoj poziciji 19,2.

Kada su u pitanju klubovi iz BiH, najviše pratilaca na Instagramu ima FK Željezničar s 53.200 pratilaca. Vrlo blizu je i najljući rival FK Sarajevo koji ima 50.200 pratilaca.

Svi ostali klubovi imaju znatno manje svojih pratilaca. Na trećem mjestu je Velež sa 14.000 pratilaca, a potom slijede Sloboda 11.000, Borac 9.000, Zrinjski 8.000, Čelik 7.000…

IZVORKlix.ba
Prethodni članakŠta se događa sa tijelom kada ne spavate dovoljno?
Sljedeći članakBivši američki senatori: SAD ne smije zaboraviti BiH, Biden je i dalje posvećen Balkanu