Screenshot 2 103
AUTOR: H.D.
DATUM: srp 28, 2021 @ 17:50
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Ukoliko vas u peglanju ometa gumenasta masa koja se stvorila na pegli ili ako ona više uopće ne proizvodi paru, vrijeme je za čišćenje.

U ovome vam mogu pomoći sastojci koji se mogu kupiti u gotovo svakoj prodavnici.

Deterdžent za pranje suđa

Pomiješajte nekoliko kapi deterdženta s vodom i obrišite peglu natopljenim ubrusom ili mekom krpom.

Alkoholno sirće

Ubrus ili krpu također možete natopiti alkoholnim sirćetom. Ukoliko nakon brisanja mrlje na pegli i dalje ostanu, naspite sirće na peškir. Položite peglu na njega i ostavite je da stoji 15-30 minuta. Ovo će ukloniti i najtvrdokornije mrlje.

Soda bikarbona ili so

Kraj ubrusa ili krpe umočene u vodu ili ocat stavit u sodu bikarbonu ili so. Istrljajte peglu, ali budite pažljivi ukoliko koristite so jer je ona može izgrebati. Radije koristite sodu bikarbonu kako biste bili sigurno da do ovoga neće doći. https://a94f56e0b591c44213a63fa4e4a20ca3.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Destilovana voda

Napunite peglu destilovanom vodom. Podesite je na najvišu temperaturu i odaberite dugme za jaku paru. Na ovaj način će se očistiti svi otvori.

Četkica za zube, štapići za čišćenje ušiju i slični predmeti također mogu pomoći prilikom ribanja potplate. Idealni su za uklanjanje ostataka nakupina.

LIDER