Portal 072info

KOJI TALENAT: Beskućnik u mjesec dana razvio aplikaciju!

slika

Nakon što mu je prišao potpuni neznanac, beskućnik Leo je postao internetska zvijezda.

Patrick McOnlogue je 23-godišnjak iz Manhattana koji svaki dan na putu do svog posla viđa beskućnike, neke pijane, neke lude i neke prosjake. No Patricku je za oko zapeo jedan 28-godišnjak kojem je odlučio pomoći, piše Business Insider.

Ideja je bila vrlo jednostavna. Ponudio mu je dvije opcije, sutradan mu može dati 100 dolara ili mu dati tri knjige o JavaScriptu, te super jeftini laptop, nakon čega bi ga svaki dan poslije posla učio programiranju.

Patrick se povodio za starom poslovnicom ‘Daj čovjeku ribu i nahranit ćeš ga taj dan. Nauči čovjeka pecati i nahranit ćeš ga do kraja života’. Upravo to je bio razlog zašto je mladi programer odlučio pomoći beskućniku.

Beskućnik Leo odlučio se za programiranje. ‘Sa 100 dolara preživio bi nekoliko dana, možda nedjelju. No, rekao mi je da će mi dati laptop i da mogu nešto naučiti. Shvatio sam da to mogu pretvoriti u nešto više’, rekao je Leo.

Svaki radni dan oko 8 naveče Patrick je dolazio do Lea kako bi zajedno programirali. U samo 4 nedjelje razvio je nevjerovatnu aplikaciju o klimatskim promjenama i globalnom zagrijavanju.

 dnevnik.hr

Podijelite članak