Portal 072info

Kojić: Najveće finansijske malverzacije u “Andrićgradu”

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miroslav Kojić tvrdi “da će neko kad-tad odgovarati zbog zloupotreba u izgradnji “Andrićgrada” kod Višegrada“.

Ističući da nije protiv izgradnje tog kompleksa, on tvrdi “da su to najveće malverzacije u RS, i da nema većih nego što su te finansijske malverzacije u “Andrićgradu”“.

Tema izgradnje “Andrićgrada“ ponovo je danas otvorena u Narodnoj skupštini RS i to tokom rasprave o dugoročnom zaduživanju RS u iznosu od devet miliona KM za realizaciju Projekta “Dositej“.

Ta kreditna sredstva bila bi namijenjena za kupovinu informatičke opreme za osnovne škole, a sve je počelo konstatacijom opozicije da se od sredstava koja su data za izgradnju “Andrićgrada“ mogao riješiti i problem informatičke opreme za škole u RS.

Kojić je rekao i da se opština Višegrad zadužila kako bi većinskom vlasniku Emiru Kusturici dala novac za izgradnju “Andrićgrada“, a s druge strane, poslanik SNSD-a Goran Lončarević je replicirao Kojiću, navodeći da on ima druge podatke o zaduženju Višegrada.

Na kraju su se složili da je opština Višegrad uzela kredit od četiri miliona, od čega tri miliona za “Andrićgrad“, ali ne i o visini kamate. Lončarević je naveo da je “Andrićgrad“ značajan projekt, koji je dobio i nagrade, a podržan je i od nekih značajnih ličnosti.

Kojić je dodao da on nije protiv tog projekta, koji nije nikakav samostalni grad, već kompleks u okviru Višegrada te očekuje da taj kompleks donese dobrobit za sve u Višegradu, a ne samo za za njegovog idejnog tvorca Emira Kusturicu.

(Agencije)

Podijelite članak