Koke bez dlake na jeziku: Zvezde Granda su čisti biznis, vrijeđa to robovanje i potpisivanje ugovora!

Pobjednik “Zvezda Granda” Nermin Handžić stigao je u svoj rodni grad Tešanj, gdje ga je dočekalo preko 20.000 njegovih sugrađana. Podsjetimo, ubjedljivi pobjednik ovogodišnjeg regionalnog takmičenja „Zvezde Granda“ je Tešnjak Nermin Handžić. U finalu se našlo 16 takmičara, a čak osam ih je bilo iz BiH.

Pobjednik “Zvezda Granda” ove godine osvaja pjesmu, spot i automobil “Opel Corsa”. Handžićevom pobjedom, Bosanci i Hercegovci su još jednom dokazali da nemaju premca u regionu kada je pjevanje u pitanju.

Muzičko takmičenje Zvezde Granda mnogi smatraju rijalitijem, jer članovi žirija uglavnom vode glavnu riječ, dok se takmičarima ne pridaje tolika pažnja. Ipak, ovaj show je i ove godine bio jedan od najgledanijih program.

O ovoj temi i ovogodišnjem takmičenju Zvezda Granda, razgovarali smo sa poznatim bh. pjevačem Semirom Cerićem Koketom.

“Što se tiče Nermina, to je wonderkid. Kao dječak je pokazivao talenat, otprilike nešto slično kao Ibro Bublin, ako nije i jači od njega. Takav talenat se rađa jednom u mnogo godina”, započeo je razgovor Koke.

Objasnio nam je zbog čega takmičari iz BiH u zadnjih nekoliko godina redovno pobjeđuju na ovom muzičkom takmičenju .

“Srbijanci bolje sviraju, a mi bolje pjevamo od njih, nema tu mnogo pameti. Što se tiče pjevača, ne treba mnogo da brinemo. Sjećam se kada sam prvi put slušao Nermina, kada je pjevao sa Šabanom, suze su mi krenule”, prisjeća se Koke, i dodaje:

“Što se tiče Granda, ne pratim, malo preko Facebooka vidim šta raja izbacuje. Ne bih ja ipak stavljao neko rivalstvo između nas i Srba, jer Srbin nikad nije bio, niti će biti Safet Isović.”

Smatra da je učešće na Zvezdama Granda za mlade pjevače predstavlja dobru odskočnu dasku, ali mu smetaju ugovori kojima ih Grand produkcija nakon završenog takmičenja obavezuje.

“To je čisti biznis. Ponekad malo vrijeđa i to robovanje i potpisivanje ugovora. Razumijem pjevača koji pjeva za 20 maraka negdje i odjednom mu cijena skoči na 2, 3 hiljade. Većina to prihvata, ali da potpišeš ugovor na 9 godina, po kojem ti moraš nekome davat novac koji si zaradio, nije baš lijep osjećaj”.

Ističe da je ovo lijepa škola medijskim kućama u BiH.

“Ovi naši treba da vide kako se radi posao, to sjajno rade u Grandu. Husi, Mehmedu ili bilo kojem drugom Bosancu i Hercegovcu, malo treba da bude sretan i zadovoljan, vidite samo kakav je doček imao Nermin U Tešnju. ‘Naružit’ treba Hayat, BHRT i sva neše televizije, koje od ovog takmičenja mogu naučiti kako se radi posao, Tu se milioni obrću prijatelju”, rekao je za kraj razgovra Semir Cerić Koke.

source

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE