Portal 072info

Kokoške, ribe i žabe otkrivaju zemljotrese

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako bi predvidjeli zemljotrese, istraživači kineske vlade koriste kokoške, ribe i žabe, pa je seizmološki biro u gradu Nanjingu, na istoku te zemlje, transformisao sedam životinjskih farmi u seizmološke stanice i traže od farmera da dva puta dnevno podnose izvještaje o ponašanju životinja.

Kako prenosi AFP, ono što bi nagovestilo zemljotres je letenje kokošaka na drvo, iskakanje riba iz vode ili njihovo skupljanje u grupe.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Nanjing planira da regrutuje još sedam farmi u tu svrhu tokom ove godine, međutim neki farmeri oklijevaju da se uključe u tu akciju.

“Naš zoo vrt nije pretvoren u stanicu za nadgledanje, zbog toga što se naše životinje svaki dan ponašaju čudno, ukoliko ih posjetioci uznemiravaju i diraju”, rekao je lokalni čuvar.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Korišćenje životinja kako bi se predvidjeli zemljotresi u Kini nije novost, pošto su ranije mediji pisali o korišćenju pasa u iste svrhe u gradu Nanćang.

Kina je zemlja koju redovno pogađaju zemljotresi, dok su neki toliko jaki da je do sada poginulo više stotina hiljada ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6