Portal 072info

Kokoške, ribe i žabe otkrivaju zemljotrese

Kako bi predvidjeli zemljotrese, istraživači kineske vlade koriste kokoške, ribe i žabe, pa je seizmološki biro u gradu Nanjingu, na istoku te zemlje, transformisao sedam životinjskih farmi u seizmološke stanice i traže od farmera da dva puta dnevno podnose izvještaje o ponašanju životinja.

Kako prenosi AFP, ono što bi nagovestilo zemljotres je letenje kokošaka na drvo, iskakanje riba iz vode ili njihovo skupljanje u grupe.

Nanjing planira da regrutuje još sedam farmi u tu svrhu tokom ove godine, međutim neki farmeri oklijevaju da se uključe u tu akciju.

“Naš zoo vrt nije pretvoren u stanicu za nadgledanje, zbog toga što se naše životinje svaki dan ponašaju čudno, ukoliko ih posjetioci uznemiravaju i diraju”, rekao je lokalni čuvar.

Korišćenje životinja kako bi se predvidjeli zemljotresi u Kini nije novost, pošto su ranije mediji pisali o korišćenju pasa u iste svrhe u gradu Nanćang.

Kina je zemlja koju redovno pogađaju zemljotresi, dok su neki toliko jaki da je do sada poginulo više stotina hiljada ljudi.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box