Kolašinac: Ne pušim i nisam alkoholičar

Podijelite vijest

pictures-2012_august-Sead_Kolasinac_655039235Najpopularnija njemačka novina i portal Bild jučer je objavio fotografije na kojima se fudbaler Schalkea i reprezentacije BiH Sead Kolašinac nalazi u ranim jutarnjim satima u diskoteci okružen alkoholom i cigaretama. 

Novinari Bilda u tekstu su napisali da će Schalke kazniti Kolašinca, te da ga očekuju mnogobrojni problemi jer su se on i nekoliko njegovih saigrača dan prije radnog dana i treninga zabavljali do rano u jutro.  

U ekskluzivnom razgovoru za portal Reprezentacija.ba, Kolašinac otkriva šta se uistinu desilo. 

“Moj prijatelj i bivši saigrač iz Schalkea Kevin Kuranyi, koji trenutno igra u Dinamu iz Moskve, bio je u posjeti Kölnu i tu noć pozvao je na druženje svoje prijatelje u diskoteku ”Nachtflug”, među kojima nekoliko bivših i sadašnjih igrača Schalkea. U diskoteci sam ostao samo pola sata, a Bild je  tamo imao svog fotografa koji je vjerovatno pokušavao uslikati nešto što ja ne bih volio da se nađe u javnosti. Ja ne pušim i nisam nikakav alkoholičar. U tih pola sata popio sam jednu Coca Colu, a cigarete koje se vide na fotografiji nisu nikotinske”, izjavio je Kolašinac. 

Reprezentacija. ba prenosi da su fotografi Bilda pokušali ucijeniti bh. reprezentativca dan nakon nastalih fotografija. Tražili su od njega da im u budućnosti daje ekskluzivne izjave nakon svake utakmice, a zauzvrat oni ne bi objavili fotografije. Kolašinac na to nije pristao. 

“U tekstu je napisano da ću biti kažnjen, ali ponavljam da nisam ništa loše uradio i da nikada moje privatne aktivnosti neće uticati na moje zalaganje na terenu, koje i ne bi moglo biti na nivou na kojem jest da vodim nezdrav život”, naglasio je nogometaš koji je uvjeren da ga Schalke neće kazniti.

Prijatelji Seada Kolašinca uvjeravali su novinare portala Reprezentacija.ba da je sve navedeno dio kampanje u kojoj Nijemci žele pridobiti Kolašinca da nastupi na svjetskom prvenstvu u dresu njihove reprezentacije, obzirom da on na to još ima pravo, a  Njemačka nema pravo rješenje za tu poziciju. 

“To su spekulacije koje ne bih komentarisao. Bilo je nekih neformalnih poziva, ali svi znaju da sam ja Bosnu i Hercegovinu čekao dugo godina da me pozove i da nakon prvog poziva nisam nikada više imao ni najmanju dilemu za koju zemlju da nastupam. Sve i da nikada više ne budem pozvan u reprezentaciju BiH, ja svoju odluku o grbu Bosne i Hercegovine neću nikada mijenjati”, zaključio je Kolašinac. 

Fena