Portal 072info

KOLIKE SU ŠANSE DA DOBIJETE RAK: Riješite ovaj TEST stručnjaka za prosudbu!

Imate li (ne)opravdane strahove o potencijalnom oboljenju, pokušajte odgovoriti na nekoliko pitanja stručnjaka?!

Opće je poznato da je za pojedine vrste raka odgovorna genetska predispozicija, a ponekad je upitno hoće li ćelije mutirati ili ne. Međutim, za većinu tumora postoje određeni vanjski rizici na koje možemo utjecati, piše “Dnevno.hr“.

Pravilna i zdrava ishrana, vježbanje i slični pothvati ponekad itekako mogu utjecati na to kako će se razvijati rak ako ga imate ili hoćete li ga uopće dobiti. Kanadski su zdravtsveni stručnjaci napravili desetominutne testove pomoću kojih možete saznati kolika je vjerojatnost da ćete oboljeti od određene vrste raka.

Naime, kanadski portal MyCancerIQ nudi vam da odaberete tip maligniteta kojeg se plašite – raka dojke ili pluća, raka grlića materice, raka debelog crijeva. Svaka kategorija traži vaše odgovore na dvadesetak jednostavnih pitanja. Testovi su na engleskom jeziku.

Rezultati testa će prema procjenama stručnjaka pokazati kolika je vjerojatnost da ćete oboljeti od raka. Ipak, jasno je da ovakvi testovi nisu posve pouzdani. No, za one koji strahuju, ovo je jedan od alata kako iz vlastita naslonjača mogu barem provjeriti svoju svijest o vlastitom tijelu. Pokušajte!

Podijelite članak