Koliko je Dino Merlin zaradio u svojoj “Magazi” prošle godine?

Koliko je Dino Merlin zaradio u svojoj “Magazi” prošle godine?

Pod okriljem Dine Merlina i njegove životne priče, Magaza d.o.o. kultni sarajevski dućan uspješno posluje preko trideset godina. Sve je počelo davne 1989. godine u centru sarajevske Baščaršije.

“U dijelu grada rođenim pod melodijom, zauvijek okružen zvukom molitve, pozdrava i prijateljstva, rodila se ideja o toplom i kreativnom ambijentu. Kutku koji emociju ovog grada pretače u opipljivu sreću i ima za zadatak da onome koji kroči u njega ispuni dušu pjesmom, ljepotom i željom za znanjem”, ističu iz Magaze.

magaza

FOTO: magaza.com

Stihovi Dine Merlina i kolekcija proizvoda su inspiracija onima u potrazi za lijepom muzikom, originalnim poklonima i suvenirima inspirisanim Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom.

U Magazi je moguće kupiti CD-ove, gramofonske ploče, mirisne svijeće, porculanske šolje, nakit, maske za mobitel i još mnogo toga.

FOTO: magaza.com

Rast prihoda

Koliko fanova ima Dino Merlin pokazuje i konstantan rast prihoda i dobiti u ovoj radnji.

U 2023. su imali 8.706.477 KM prihoda, a 6.740.651 KM dobiti. Zaposleno je 8 osoba. Godinu ranije Magazin prihod je bio dosta manji. U 2022. su ostvarili 3.345.744 KM prihoda i 2.133.314 KM dobiti.

Podsjetimo, Dino Merlin je kantautor čija karijera traje već 40 godina. Iza sebe ima višemilionske tiraže, jedanaest studijskih albuma i jednak broj evropskih i svjetskih turneja i koncerata u dvoranama “od Australije do Amerike”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS