Koliko “košta” zastrašivanje povratnika: Za pjesmu “Ne volim te Alija…” 100 KM kazne

Policijska uprava Doboj prekršajno je kaznila tri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira, dan uoči proslave Božića. U saopćenju se navodi da je povod za kažnjavanje bilo puštanje neprimjerene muzike preko razglasa.

– Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 sankcionisali su tri osobe iz Doboja, koje su 06. januara 2022. godine tokom obilježavanja vjerskih praznika u Doboju narušile javni red i mir na način da su putem razglasnog uređaja puštale muziku neprimjerenog sadržaja. 

Navedenim osobama su izdati prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, navodi se u saopćenju PU Doboj.

Podsjećamo, dan uoči Božića grupa radikalnih nacionalista je u Doboju organizovala kolonu automobila koji su kružili gradom, puštajući pri tom pjesmu “Ne volim te Alija zato što si balija” koju izvodi “omiljeni” pjevač  kada su u pitanju nacionalistička divljanja Baja Mali Knindža.

Ovakva kolona automobila izazvala je veliku uznemironst povratnika u Doboju. Međutim, policija je očito zaključila da se ovakvo zastrašivanje povratnika ne treba smatrati krivičnim djelom, nego samo prekršajem.

Inače, za prekšaje obuhvaćene spomenutim članom predviđene kazne se kreću između 100 i 300 maraka.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE