Portal 072info

Koliko šolja kafe smije popiti trudnica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Šoljica dobre crne kafe je tradicija, dok sami uživate uz jutarnje novine ili ste u odabranom društvu. Umjerenost u ispijanju kafe je poželjna. 

Glavni sastojak kafe je kofein. On prolazi kroz posteljicu majke u krvotok ploda, pa samim tim treba očekivati da beba osjeti njegove efekte. I bebino srce pod uticajem kofeina može brže da zakuca, a tijelo postane živahnije.To i majka lako registruje, jer se pokreti bebe intenziviraju.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Činjenica je da organizam trudnice nešto usporenije odstranjuje kofein, te se on duže zadržava u tijelu majke. Zato američko Udruženje za hranu i lijekove preporučuje trudnicama ograničen unos kofeina. Umjerenost unosa kofeina znači ne više od 300 miligrama dnevno.

Glavni sastojak kafe je kofein - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baGlavni sastojak kafe je kofein

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Prevedeno u broj šoljica kafe, to bi značilo dvije kafe tokom jednog dana. Ali, ako buduća mama poželi još koji gutljaj svog omiljenog napitka, a trudnicama želje moraju da se ispune, ostaje savjet da opuštanje i relaksaciju u omiljenom društvu, koje će goditi i bebi, dožive uz kafu bez kofeina. Dvije, pa čak i tri šoljice ove kafe u toku dana, obezbijedit će ugođaj željene arome bez kofeinskih efekata na plod.

U ovom pohvalnom razmišljanju budućih mama, da li izbjegavati kofein, bitno je i to da budu svjesne prisustva kofeina u drugim proizvodima. Umjerenost u konzumiranju čokolade je poželjna, a za preporuku je i izbjegavanje pića koja sadrže kofein.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Avaz

Podijelite članak
  • 8
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

NEZAOBILAZAN JUTARNJI NAPITAK: Kafa sadrži brojne pogodnosti za naš organizam

072info.com

Međunarodni dan kafe: Blagodati čudotvornog napitka bez kojeg mnogi ne mogu zamisliti dan

072info.com

Kafa je dobra za zdravlje i možete je piti neograničeno

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6