w873 53
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Udruženje građana Bosanske krajine u Sarajevu najavljuje uskoro promociju publikacije “Akcizna politika u BiH”, prikaz prikupljanja akciza na gorivo i putarina u Unsko-sanskom kantonu, koju potpisuju Faruk Hadžić i Adnan Bajrić.

Budući da su akcize na gorivo i putarine zakonski obavezne, autori su analizirali koliko su Krajišnici iz USK uplatili akciza na gorivo i putarina, a koliko im se vratilo kroz program javnih investicija, cestogradnju odnosno (auto)puteve, te za koliko su stotina miliona oštećeni.

– Također, potvrđene su sumnje Krajišnika, da su kroz prethodnu deceniju uplatili pola milijarde maraka kroz sve spomenuto, dok je PJI Vlade FBiH jednak nuli u vezi autoputa i/ili brze ceste ka Sarajevu, dok su kroz cestogradnju dobili samo mrvice. Potpuno su opravdani Zaključci i preporuke u vezi s porukama iz Krajine, da je krajnje vrijeme za promjenu tog odnosa u vezi izgradnje auto/puteva kao i finansiranja izgradnje Aerodroma u Bihaću, koji treba biti strateški projekat Vlade FBiH – navode autori u najavi ovog događaja.

Avaz