Portal 072info

Koliko su predrasude o dugim vezama tačne?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Koliko su predrasude o dugim vezama tačne? Postoji nekoliko predrasuda koje su postale toliko ustaljene, da se oni koji nisu nikada bili duže vrijeme sa nekim, plaše da započnu ozbiljnu vezu iz straha da će ih sve to zadesiti. Šta se tu zapravo dešava? Evo nekoliko najčešćih:

1. Počećete da se svađate. Postoje parovi koji se svađaju od samog početka veze, ali ovde ćemo obratiti pažnju na one koji se svađaju tek kad veza malo odmakne. Osnovni razlog zbog kojeg kod takvih parova svađe i prepiranja nastaju kasnije je jednostavan: na početku veze su glumili da su nešto što nisu, a što su duže zajedno, prava ličnost i karakter moraju izaći na videlo. Normalno je da kada nekog upoznajemo želimo da se prikažemo u najboljem svetlu, ali, barem ako planiraš da budeš sa nekim u ozbiljnijoj vezi, nemoj se pretvarati da si nešto što nisi. Budi iskrena prema sebi i partneru, tako ćeš izbeći ove svađe. Drugi razlozi za svađe u poodmakloj vezi mogu biti: partneri sve manje pažnjeobraćaju jedno na drugo, nemaju strpljenja ili vremenaza probleme drugog, počinju da vide samo svoje potrebe isl. Ali ako zaista voliš nekog,nećeš dozvoliti sebi da postaneš takva, zar ne?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

2. Zapustićete se. Ovde se misli na fizički izgled. Tačno je da se to dešava mnogim parovima. Ali, to nema nikakve veze sa samom dugom ljubavnom vezom ili brakom, to je stvar svake individue. Ko prestane da vodi računa o svom izgledu, ugoji se, postane neuredan, znači da se ranije doterivao samo zbog drugih. Ona osoba koje vodi računa o sebi zbog same sebe, zbog ličnog zadovoljstva, neće sebi dozvoliti tako nešto, koliko god veza bila duga.

3. Seks će postati loš. Ovo je predrasuda koja mnoge najviše brine. Na dobar seks utiče mnogo faktora, ali jedno je sigurno: kako veza odmiče on može biti još bolji! Što ste duže zajedno, više će te poznavati jedno drugo, znaćete šta vam prija, šta ne, moći ćete da se potpuno opustite. Seks može biti lošiji jedino ako dozvolite da vas obuzme osjećaj monotonije, ako vam se pretvori u rutinu. To je svakako nešto što se može izbeći, između ostalog i tako što ćete eksperimentisati, tako što ćete stalno učiti jedno o drugom… Ono što vas može sputavati da svakim danom sve više uživate u seksu jeste manjak samopouzdanja, odnosno ako mislite da ste jedno drugo prestali da želite. Ali ako radite na sebi, ako ste zadovoljni sami sobom, ako imate životne energije, nema potrebe da strahujete od ovakvog problema.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

4. Ljubav će nestati. Pitam vas, ako volite nekog zbog toga što je baš takav kakav je, kako može ljubav da nestane (sem ako se ta osoba potpuno ne promjeni)? Ljubav u dugim vezama ne nestaje, ona se jedino može zaboraviti. To znači da neki parovi prestanu da razmišljaju jedno o drugom, prestanu da uživaju jedno sa drugim jer nemaju vremena ili počnu da uzimaju partnera zdravo za gotovo. Zaborave zašto su se voleli, zaborave šta ih je kod te druge osobe privuklo… Normalno je da se ljudi mijenjaju, ali ne baš toliko da osobu sa kojom smo dugo vremena ne možemo da prepoznamo i da ne vidimo ni jedan više razlog zašto bismo je voleli. Dakle, prava ljubav se neguje. Budi u svakom trenutku svesna onoga zbog čega voliš svog dragog, i sigurno ti se neće desiti taj „nestanak“ ljubavi.

Prava ljubav postoji. Da bi zaista volela nekog, moraš da voliš sebe. Da bi volela sebe, moraš raditi na sebi. Ljubav zahtjeva strpljenje, razumjevanje i poštovanje. Ako ništa od ovoga ne nedostaje, duga veza opstaje u svojoj punoj ljepoti, prema tome – nema razloga za strah.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME