Portal 072info

Koliko treba vremena da bi se partneri upustili u ljubavnu prevaru

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svi ste vjerovatno upoznati s mitom da je sedma godina veze ujedno i krizna te da se upravo u tom periodu odnosi najčešće raspadaju.

Međutim, novo istraživanje pokazuje da biste se trebali početi brinuti puno ranije – žene koje su nevjerne najvjerovatnije će prvi put prevariti partnera samo tri godine i tri mjeseca nakon vjenčanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Studiju je provela najveća britanska stranica za upoznavanje oženjenih ljudi, IllicitEncounters.com, a još je otkrila i da će žene prvi put posrnuti pet mjeseci ranije od muškaraca koji prvi preljub u prosjeku počine nakon tri godine i osam mjeseci nakon vjenčanja.

Otkrili su i da se preljub događa u 45 posto brakova, a od toga 57 posto inicira žena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osim toga, prije će prevariti žene čije su majke također imale afere jer imaju osjećaj da su dobile majčino ‘dopuštenje’ za prevaru pa ni zavjete ne doživljavaju tako ozbiljno.

Ista se stvar može primijeniti i na muškarce – ako su im očevi imali afere, vjerovatnije je da će imati i oni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ipak, razlozi za prevaru se uvelike razlikuju po spolovima. Žene najčešće navode emotivne razloge dok muškarci uglavnom ne mogu odoljeti prilici za seks, piše britanski The Sun. No, oba su spola navela alkoholizirano stanje kao potencijalni razlog za prevaru.

Glasnogovornik IllicitEncounters.com, Christian Grant, je objasnio: “Kriza u sedmoj godini je mit, posebno ako su vam roditelji bili skloni aferama. Želite li znati hoće li vas žena prevariti, saznajte nešto o punici. Varanje je u porodici, posebno kad su žene u pitanju jer idealiziraju svoje majke pa u odrasloj dobi slijede njihovo i pozitivno i negativno ponašanje. Ako im se roditelji razvedu ili im se majke povjere o prevari, i kćerka će vjerovatnije varati.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)