Portal 072info

Kolinda Grabar-Kitarović demantira izvještaj “Jerusalem Posta”: Apsolutno ne! Nisam rekla da je BiH država pod kontrolom militantnog islama

– Apsolutno ne! – ustvrdila je Kolinda Grabar-Kitarović u izjavi kojom je opovrgla tvrdnje “Jerusalem Posta” da je BiH “vrlo nestabilna” država, koju su “u nekim aspektima preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama”, kao i da tu državu “kontrolira militantni islam, koji je dominantan u postavljanju agende”.

– Sa predsjednikom Rivilinom razgovarala sam u kontekstu onoga što uvijek govorim o Bosni i Hercegovini i našim susjednim državama i što sam, uostalom, rekla na presicama i prije susreta sa predsjednikom Rivlinom i predsjednikom vlade Natenjahuom, a to je da želim sve naše susjedne države vidjeti što prije u okviru, u članstvu u Evropskoj uniji.

Faksimil izjave Kolinde Grabar-Kitarović u "The Jerusalem Postu" - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
  • Faksimil izjave Kolinde Grabar-Kitarović u “The Jerusalem Postu” Foto: (Jerusalem Post)

Uopće ne znam kako je došlo do te izjave, jer nisam davala nikakve izjave i intervjue osim presica na kojima ste bili – rekla je ona.

Iz Ureda predsjednice Hrvatske je za “Avaz” rečeno da će se Grabar-Kitarović uskoro očitovati saopćenjem koje će biti proslijeđeno medijima.

AVAZ

Podijelite članak
  • 24
    Shares