Kolinda Grabar Kitarović osnovala tvrtku, evo čime će se baviti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović krenula je u poduzetničke vode te je krajem prošle godine u Zagrebu registrirala tvrtku pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o. u kojoj je osnivačica i direktorica.

Savjetovanje u vezi s poslovanjem, promidžbom, upravljanjem Tvrtka je osnovana sa sjedištem na adresi njezina zagrebačkog stana u Bauerovoj ulici, čija je jedina vlasnica.

Tvrtka je osnovana u studenom 2022. i to za niz djelatnosti, ali one koje se uglavnom odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, promidžbu, poduku u govornoj komunikaciji… 

Temeljni kapitaal nešto više od 5 tisuća KM 

Tvrtka ima temeljni kapital u visini od 2.654 eura.  Njezin posljednji navodni angažman direktorice u tvrtki u Engleskoj zajedno s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem nedavno je privukao medijsku pažnju jer dvojac nije ni znao da su ih vlasnici tvrtke registrirali kao direktore jer su isprva trebali imati tek savjetničku ulogu, piše Jutarnji list. 

Uglavnom očito se Grabar Kitarović ne planira vratiti u političke vode, nego želi graditi vlastitu kompaniju. Sličnim putem krenuli su i drugi bivši političari, primjerice, Zoran Milanović je također nakon premijerske funkcije osnovao tvrtku, isto je učinio svojedobno i Ivo Sanader.

bljesak.info