Kolona duga tri kilometra: Na ulazu u BiH čeka se dva sata

Zbog povremenih padavina u većem dijelu naše zemlje vozi se po mjestimično mokrom kolovozu, uz izuzetak puteva na jugu naše zemlje gdje je kolovoz pretežno suh.

Na autoputu A-1 izvode se radovi na redovnom održavanju na dionicama Sarajevo zapad-Tarčin i Sarajevo sjever-Butile. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju najavljenim radovima.

Na magistralnom putu M-4.2 Velika Kladuša-Bihać u mjestu Donji Purići  zbog deminiranja terena u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve Doboj-Gračanica, Bugojno-Novi Travnik, Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac i Brod na Drini-GP Hum, kao i magistralni put M-5 tranzit kroz Sarajevo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema informacijama Granične policije BiH na GP Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju čeka se oko 2 sata (kolona vozila duga oko 3 km). Na GP Ivanica na izlazu iz BiH (odnosno ulazu u Hrvatsku) čeka se oko 1 sat i 40
minuta. Na GP Doljani na prelazak granice u oba smijera čeka se od 1 sat (izlaz) do 1,5 sat (ulaz). Na GP Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju čeka se oko 40 minuta, dok na ostalim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od
20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj na GP Brčko-Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila.

nap.ba