Portal 072info

Kome ide Krivaja Zavidovići?!

Grupa iz Žepča koju čine tvrtke Marić, Prograd i Marko drvo je prvi potencijalni kupac zavidovićke Krivaje. Trenutno su jedini koji su uplatili depozit u iznosu od 870 hiljada maraka i tako stekli pravo da sa stečajnim upraviteljem pokrenu pregovore oko uslova za kupoprodaju Krivaje. Sindikat Krivaje međutim insistira na novim ugovorima o radu i povezivanju radnog staža.

DA LI VLADA ZNA ŠTA RADI?

Nakon podnesenog zahtjeva da se raskine ugovor o zajedničkom ulaganju između IP Krivaja i Ferimpexa, te zahtjevu za formiranje Krivaje 1884, stanovništvo Zavidovića i dugogodišnji radnici Krivaje se iskreno nadaju da predstavnici Vlade i resornog ministarstva energije, rudarstva i industrije imaju želju i viziju kako da spase i osposobe Krivaju za ponovni rad.

DA LI ĆE KRIVAJA IKADA BITI ONO ŠTO JE NEKADA BILA?

Da li Krivaja može da se vrati u prvobitno stanje u kojem je vladala teritorijem, da ponovo zauzme vodeće mjesto i osigura sigurnu zaradu svojim radnicima? Da li za ovo trenutno stanje, ali i stanje koje se vodi godinama možemo okriviti Vladu i ostale državne uposlenike ili smo za to sami krivi?

To su neka od glavnih pitanja koja sebi postavljaju uposlenici propale Krivaje. Iz godine u godinu samo pusta obećanja, odnosno laži! Patnja, jad i bijeda ne bježe iz radnih prostorija Krivaje. Šta je ustvari potrebno da radnici učine da bi vlasti ozbiljno shvatile da Krivaja hrani grad Zavidovići, da omladina nema gdje da radi, da je ta propala firma uistinu bitna i da stanovništvo želi sigurnu vlast na čelu Krivaje, znamo da pravi ljudi na pravom mjestu mogu puno da učine. Ipak jedno je sigurno, stanovništvo Zavidovića se ne boji rada, već gladi!

Podijelite članak