Portal 072info

Kome je dosuđeno najviše penala u Premijer ligi BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sarajevu, Širokom Brijegu i Radniku je u dosadašnjih 26 odigranih kola Premijer lige BiH dosuđeno po pet penala, dok je protiv Željezničara sudija na bijelu tačku pokazivao čak sedam puta. Ekipa Širokog je ujedno i najviše “pazarila” nakon dosuđenih jedanaesteraca budući da je nakon pogodaka iz penala dva puta stigla do trijumfa, dok je jednom osvojila bod. Sudije su im ukupno pet puta dosudile penal, a protiv njih dva puta.

Radnik je također izveo pet penala, od kojih su dva bila krucijalna za osvajanje sva tri boda, a zanimljivo da sudije niti jednom nisu dosudile najstrožiju kaznu protiv time iz Bijeljine.

Lider Sarajevo je također visoko plasiran na listi dosuđenih penala (5), ali je Bordo tim jedini u ligi uspio promašiti čak tri jedanaesterca. Dva realizirana penala su direktno uticala na rezultat jer je Sarajevo u tim mečevima ostvarilo pobjedu i remi. Inače, protiv tima s Koševa su dosuđena dva penala.

Negativni rekord s dosuđenim penalima drži Željezničar, protiv kojeg su sudije u čak sedam navrata svirale najstrožiju kaznu. S druge strane, Plavima su dosuđena tri penala, ali niti jedan nije bio bitan za konačni ishod meča.

Visoko na listi ekipa protiv kojih je dosuđeno najviše penala je Mladost (6). Ekipa iz Doboja kod Kaknja je u međuvremenu dobila samo jedan, koji je na kraju bio dovoljan za osvajanje tri boda.

Aktuelnom prvaku Zrinjskom dosuđena su dva penala iz kojih su ostvarili pobjedu i remi, a četiri puta je sudija Plemiće kaznio najstrožijom kaznom.

Ekipa koja je također dosta profitirala od penala je Sloboda. Dosuđena su im dva jedanaesterca, oba ključna za pobjede, dok je protiv Tuzlaka sviran samo jedan penal.

Timovi kojima je dosuđeno najviše penala:

=1. Sarajevo – 5
=1. Radnik – 5
=1. Široki Brijeg – 5
=4. Tuzla City – 4
=4. GOŠK – 4
=6. Krupa – 3
=6. Željezničar – 3
=8. Čelik – 2
=8. Sloboda – 2
=8. Zrinjski – 2
=11. Zvijezda – 1
=11. Mladost – 1

Timovi protiv kojih je dosuđeno najviše penala:

1. Željezničar – 7
2. Mladost – 6
3. Tuzla City – 5
=4. GOŠK – 4
=4. Zrinjski – 4
6. Čelik – 3
=7. Sarajevo – 2
=7. Zvijezda – 2
=7. Široki Brijeg – 2
=10. Krupa – 1
=10. Sloboda – 1
12. Radnik – 0

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME