Portal 072info

Kome je i koliko Lutrija BiH dala novca: Stotine hiljada maraka idu televizijama i portalima

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Lutrija Bosne i Hercegovine posljednjih je nekoliko mjeseci raspisala nabavku marketinga na domaćim televizijskim stanicama i pojedinim internet portalima vrijednu više od 400.000 maraka, i to je iznos neovistan od ugovora koje je ranije ova državna kompanija sklopila sa pojedinim medijima.

Primjerice Federalna televizija ima, razumljivo, povlašteni status, a samo za oglašavanje putem teleteksta ova je televizija dobila 20.000 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novi.ba je istražio koliko je i kome Lutrija BiH samo u posljednjih nekoliko mjeseci podijelila novca, a svi iznosi su bez PDV-a i na godinu dana.

Televizija Hayat je dobila ugovor od 49.000 KM, a BHRT 40.000 KM. U jednom tenderu su obuhvaćene i Arena Sport i Sportklub i oni će dobiti ugovor vrijedan 32.000 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TV 1 i TV Mreža će također podijeliti jedan iznos i to 49.800 konvertibilnih maraka za godinu dana. Face TV u vlasništvu Senada Hadžifejzovića je dobila ugovor vrijedan 22.000 KM, dok je sarajevska kantonalna televizija sklopila ugovor na 9.000 KM.

Što se tiče portala najviše novca će ove godine dobiti Klix.ba i to 35.000 KM, dok će scsport.ba inkasirati iznost od 30.000 KM. Poseban tender je Lutrija BiH na čelu sa Edhemom Pašukanom raspisala za ogašlašavanje putem Facebooka i korporativne web stranice i to za ukupo 35.000 maraka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Također, poseban je poziv za ponude oglašen za „promociju i edukaciju igrača“ i to težak 49.000 KM. Kome je namjenjen ovaj novac nije poznato, ali je u tenderu precizirano da novac može dobiti samo kompanija koja ima:

Minimalno izvršen 1 ugovor u prethodnih 12 mjeseci koji se odnosi na realizaciju sličnih promocija/projekata sa ukupnom  vrijednosti od 49.000,00 KM ili od početka poslovanja ako je ponuđač registriran, odnosno počeo sa radom prije manje od  12 mjeseci od dana izlaska Obavještenja o nabavci – pojašnjeno je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novi.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)