Komedija Državni lopov na mini turneji u Hrvatskoj‏

KOMEDIJA-DRZAVNI LOPOV

Komedija DRŽAVNI LOPOV, teatra Studio Scena iz Sarajeva koju su napravila tri mlada glumca, Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Adem Smailhodžić ide na svoju prvu mini turneju van granica BiH. Naime,predstava gostuje u tri grada na Jadranu a to su : METKOVIĆ, 17.januar; SPLIT, 18.januar i MAKARSKA, 19.januar.

Radi se o jednoj od najstarijih živih predstava u BiH koja je nastala prema tekstu Fadila Hadžića, koja je svoje premijerno izvođenje imala 2005. godine. Predstava govori o društvu u kojem živimo na duhovit, satiričan način.

Riječ je o komediji o dva zatvorenika u istoj ćeliji. Jedan je sitni lopov i uz to ljubavni varalica, a drugi je “državni lopov” i kao takav je povlašten čak i u zatvoru. Tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju.

Kiki je ljubavni varalica koji je završio iz rešetaka zbog lažnih obećanja. Obećao je da će se ženiti sa 17 različitih žena, a baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

Državni lopov, Marko, u zatvoru je zato što je pronevjerio silne pare, ali on će vjerojatno ubrzo biti pušten na slobodu, jer su njegovi odvjetnici pronašli rupu u zakonu.

Predstavu je do sada mogla vidjeti publika u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Zavidovićima, Tešnju, Kalesiji, Maglaju, Visokom, Kaknju, Jajcu, Banovićima….

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE