Portal 072info

Komedija DRŽAVNI LOPOV na Velikoj sceni BNP-a (06.12)

Drzavnilopov

Komedija ‘DRŽAVNI LOPOV’ bit će izvedena na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici i to 06. decembra sa početkom u 19.30 sati.

Naime, riječ je o predstavi za koju se uvijek traži karta više. Ova komedija govori o društvu u kojem živimo na jedan duhovit, satiričan način. Priča je to o dvojici zatvorenika koje sudbina dovede u istu ćeliju, od kojih je jedan državni lopov, bivši ali i budući političar a drugi je sitni lopov, ženidbena varalica. Ono što ih spaja je Veronika, žena koja je prevarila obojicu i uvalila ih u zatvor a da toga nisu svjesni. Naravno, neodvojiv dio ove priče je i zatvorski čuvar, koji se ne može pohvaliti visokim intelektualnim dometima.

U predstavi igraju NUSMIR Muharemović, IRFAN Kasumović i ADEM Smailhodžić. Predstava je svoj put do publike našla u brojnim bh gradovima poput: Sarajeva, Zenice, Tuzle, Zavidovića, Visokog, Kaknja, Jajca, Tešnja, Banovića, Kalesije, Maglaja…

U januaru naredne godine planirana su gostovanja u Metkoviću i Splitu, a u toku su i pregovori za neke gradove u Crnoj Gori.

Podijelite članak