Portal 072info

Komedija državni lopov oduševila zeničku publiku, večeras „LUDILO UDVOJE“

U okviru druge večeri  netakmičarskog festivala „Ljetne večeri Studio Teatra“, sinoć je na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici odigrana predstava „Državni lopov“.

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija, a ista je rađena po tekstu Fadila Hadžića. Svoj, sada već kultni status kada je riječ o nezavisnoj produkciji, predstava je opravdala i ovaj put pred mnogobrojnom zeničkom publikom, koja je sa oduševljenjem reagovala na priču koja se može primijeniti za svako društvo i svako vrijeme, a tiče se pravosuđa, povlaštenih i podređenih, vlasti, ali i ljubavi kao neiscrpnom izvoru svakodnevnih sukoba. Sve spomenute motive prepoznajemo kroz prizmu dva zatvorenika i jednog čuvara, koji nas na duhovit način ispunjen ličnom tragedijom upoznaju sa međusobnim razlikama  i sličnostima zbog kojih ponekad nismo sigurni da li su u  ćeliji samo Kiki i Marko – državni lopov, ili smo svi mi zarobljeni u okove  korumpiranog društva.

Do kraja festivala zeničku publiku očekuju još tri predstave, a večeras je na programu „Ludilo udvoje“, drama apsurda rumunskofrancuskog pisca Eugena Ionesca, u kojoj igraju Aida Bukva, Mirza Mušija i Mirza Bajramović. Predstava je rađena u produkciju JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box