w 4
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Nakon hapšenja Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA-e, SDA je krenula u brutalnu kampanju laži, praćenu histeričnim i paničnim spinovima plaćenih botova, kako je to, tobože, “udar na Bošnjake”. 

A onda je neznani pisac sjeo i posložio stvari, da bi potom status postao viralan. Napisao je istinu!

Prenosimo ga u cjelosti: 

Šta je udar na Bošnjake?

Udar na Bošnjake je kada nema vakcina. Kada platimo kineske respiratore 10.000.000 KM. Kada nas se manje rodi, više umre.

Kada zaboravimo Srebrenicu, povratnike, demobilisane borce, šehidske porodice. Kada smo najgori na PISA testiranju. Kada se gase privredni subjekti. Kada se zapošljava preko štele. Kada godišnje pasoš BiH vrati, a Njemačke i Austrije uzme u prosjeku 4.000 građana. Udar je kada poskupi nafta. Kada je penzija 200 eura. Kada poskupi struja.

Status koji je postao viralan
Status koji je postao viralan Foto: Facebook

Kada čekamo u redovima na liječenje satima. Kada penzioner nema za lijekova. Kada djeca nemaju za užine. Kada se krade na tenderima. Kada su na cestama udarne rupe. Kada niču divlji fakulteti. Udar je kada nemaš posla. Kada je plata 250 eura. Kada vam je na birou 400.000 ljudi. Kada radiš 12 sati dnevno, subote, nedjelje, kada radiš na crno, a država sve to gleda.

Kada se vozi šuma i prodaje u bescjenje. Kada centralama uništavaš planinske rijeke. Kada odlazi mladost diljem svijeta. Kada uspijevaš samo preko stranke. Kada je stranački funkcioner važniji od naučnika i alima. Kada falsifikuješ diplome. Kada trguješ državnim interesima. Kada kradeš na izborima. Kada zloupotrebljavaš ulemu i Islamsku zajednicu. Kada jedne nepravedno odbacuješ, a druge nepravedno protežiraš. Udar je kada nema pravde.

Kada odlaze sposobni, ostaju podobni. Udar je kada ti zagrade more, istresu na granici nuklearni otpad. Udar je kada ne možeš gledati reprezentaciju na državnoj televiziji, nego je prenose tv kuće iz susjedstva. Kada odlazak bh. sportiste na takmičenje plate Jusuf Nurkić ili Edin Džeko. Mnogo je udara na Bošnjake.

Udaraju vas kada ste slabi. Zašto kao žena plačeš nad onim što nisi mogao odbraniti kao muškarac. Bakire – napisano je u ovom statusu.

Podsjetimo, Osmica je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH i tereti se za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave i pranje novca.