Komesar Šut: Blagi trend nepoštivanja policijskog sata

Podijelite vijest

Semir Šut, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), govorio je danas o poštivanju mjera na području ovog Kantona, ocijenivši kako se mjere, uglavnom, poštuju. 

– Imamo blagi trend nepoštivanja mjere zabrane kretanja tokom policijskog sata. Skrećem pažnju svima da će policija intenzivirano raditi na tome, da ćemo izricati prekršajne naloge. Zahvaljujem svima koji u velikoj poštuju mjere, olakšavaju policiji, zdravstvenim radncima, ali i svojim sugrađanima da zajednički prebrodimo ovu krizu. Svi oni nesavjesni, zapravo, otežavaju svim sektorima koji rade u ovoj borbi – kazao je Šut.

ČITAJ JOŠ:  Čelnik WHO-a: Kraj pandemije se nazire, ali nije tako blizu

Ističe da je prisutan trend povećanja broja šumskih požara, ali in a livadama i gazdinstvima na području ZDK, zbog čega je upozorio nesavjesne građane da mogu odgovarati za nekoliko krivičnih djela u slučaju izazivanja požara.

Komesar Šut, također, je prokomentirao i situaciju u vezi sa podjelom penzija, kazavši da su stavili sve policijske službenike na raspolaganje.

– Protječe to uredno i molim sve one koji ovih dana, do petka, nemaju prijeku potrebu da daju prednost penzionerima. Oni, također, poštuju sve mjere policije i nemamo tu problema – zaključio je Šut.

ČITAJ JOŠ:  U Maglaju pronađeno 3,4 kilograma droge

AVAZ – D.PAŠALIĆ


Podijelite vijest