Portal 072info

Komesaru Šutu uručena zahvalnica, najavljena kontrola taksi prevoza i suzbijanje rada na crno

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut je upriličio sastanak sa predstavnicima Udruženja taksista “Zenica-taxi”. Na održanom sastanku je razgovarano o aktuelnoj problematici taksi prijevoza na području Grada Zenica, kao i aktivnostima na sprječavanju nelegalnog taksi prijevoza.

Tom prilikom, predstavnici navedenog udruženja su komesaru Šutu, u znak dobre saradnje i podrške, uručili Zahvalnicu, te istakli veliko zadovoljstvo i zahvalnost policijskom komesaru, ne samo na nesebičnoj pomoći u radu i djelovanju navedenog udruženja, nego i na iskazanom senzibilitetu za probleme sa kojim se susreću članovi udruženja, kao i svi drugi taksi prijevoznici. Takođe su izrazili zadovoljstvo radom policijskih službenika, uz napomenu da su svjesni napora koje policija Zeničko-dobojskog kantona ulaže na unapređenju postojećeg stanja i prevenciji nelegalnog taksi prijevoza. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Zahvaljujući se na ovom vrijednom priznanju, komesar Šut je ukazao na značaj uručene zahvalnice, prvenstveno u kontekstu ostvarene saradnje, kao i važnosti postojanja i djelovanja Udruženja, koje se kontinuirano zalaže za unapređenje stanja u oblasti taksi prijevoza i dosljednu primjenu važećih zakonskih odredbi.

Takođe je u svom izlaganju iznio određene pokazatelje o aktivnostima službenika policije, kao i rezultate mjera i radnji koje su poduzimane u proteklom periodu na sprječavanju i sankcionisanju lica koja se bave nelegalnim taksi prijevozom.  Posebno je naglasio da će se u narednom periodu intenzivirati aktivnosti policije na kontroli taksi saobraćaja i prevenciji nelegalnog taksi prijevoza, gdje će se sprovoditi pojačane kontrole u saobraćaju sa ciljem identifikovanja i sankcionisanja lica koja se zateknu da vrše nelegalan prijevoz putnika. Sa druge strane, kako je pojasnio komesar Šut, vršit će se i kontrola legalnih taksi prijevoznika u smislu poštivanja njihovih zakonskih obaveza, prvenstveno u dijelu obaveznog korištenja taksi stajališta a ne autobusnih stajališta, kao i ophođenja prema putnicima, koje treba biti isključivo u skladu sa važećim standardima i procedurama.   

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

U završnom dijelu svog izlaganja, komesar Šut je izrazio spremnost za nastavak dobre saradnje i pružanje podrške i pomoći Udruženju u ostvarivanju programskih ciljeva i zadataka.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 124
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Šut: Posao za 125 policajaca, nema više “rodbinskih i poslovnih veza”

072info.com

MUP ZDK: Efikasno postupanje policije na dokumentovanju nedozvoljenih ponašanja u vezi sa predizbornin aktivnostima

072info.com

KAKO DJELOVATI: Zenički policijski komesar Šut o rješenjima problema migranata u BiH

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6