Kompanija ArcelorMittal Zenica izdvojiće 500.000 KM pomoći za otklanjanje posljedica poplava

Kompanija ArcelorMittal Zenica izdvojiće 500.000 KM pomoći za otklanjanje posljedica poplava

Nakon značajne i urgentne reakcije menadžmenta i zaposlenih u Kompaniji ArcelorMittal Zenica u saniranju neposrednih posljedica ozbiljnih poplava i klizišta u maju 2014. godine, Kompanija je najavila nastavak pomoći do ukupnog iznosa od 500.000 KM. Nova sredstva će biti usmjerena na mjere otklanjanja štete i preventivne mjere u najugroženijim lokalnim zajednicama.

Tokom inicijalne i hitne reakcije, Kompanija ArcelorMittal Zenica je, blisko surađujući sa lokalnim vlastima, odmah donirala više tona hrane, vode za piće i higijenskih sredstava, preko 5.000 litara goriva za mašineriju za raščišćavanje terena, hiljade metara raznih drenažnih cijevi i čeličnih sajli, hiljade komada zaštitne obuće, odjeće i alata, hiljade komada respiratornih maski. Dosadašnja pomoć Kompanije iznosi preko 130.000 KM koje će Kompanija povećati do 500.000 KM u narednim mjesecima.

Daljnja pomoć će biti usmjerena ka sanaciji infrastrukture i aktivnostima vezanim za spriječavanje poplava i klizišta. Menadžment kompanije ArcelorMittal Zenica će, također, nastaviti da surađuje sa općinskim, kantonalnim i federalnim institucijama i organizacijama kako bi se osigurala najefikasnija upotreba ovih sredstava.

Gospodin Biju Nair, generalni direktor Kompanije ArcelorMittal Zenica, je izjavio: „Kroz naše uobičajene poslovne aktivnosti, Kompanija ArcelorMittal Zenica daje ogroman ekonomski doprinos Zenici, kantonu i zemlji. Pored ovoga, opredjeljenje Kompanije je također da bude izuzetno društveno odgovoran subjekt. U tome smo posebno odlučni u kriznim situacijama, kao što je bila ova izazvana strahovitim poplavama u BiH. Današnja najava potvrđuje naše opredjeljenje da osiguramo značajnu, praktičnu i vitalnu pomoć tamo gdje je najpotrebnija“.

Kompanija ArcelorMittal Prijedor je donirala isti iznos (500.000 KM) za pomoć područjima postradalim u poplavama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica