Portal 072info

Kompanija iz Sarajeva nudi zanimljiv posao: Testirajte videoigru i zaradite novac

Andrej Jagar, animator koji se duži niz godina bavi izradom crtanih filmova i videoigrica, objavio je na svom Facebook profilu zanimljiv oglas za posao koji će sigurno zainteresirati ljubitelje videoigrica u BiH.

Jagar je, naime, objavio oglas kojim se traži osoba koja će svakodnevno u punom radnom vremenu vršiti testiranje videoigre u čijoj je izradi učestvovao.

– Tražimo nekoga ko se razumije u videoigre, pogotovo akcijske RPG. Potrebno je razumijevanje naprednih mehanika tog žanra, te ćemo isto provjeriti na intervjuu. Znam da djeluje primamljivo igrati igre za život, ali ukoliko ste imalo upoznati sa ovom industrijom, znat ćete da je QA poprilično zahtjevan posao. Prednost će imati oni koji su igrali Dark Souls, Zeldu (3d naslove), te Dark Siders i slične igre – napisao je Jagar.

Dodaje da su potrebne kvalifikacije također osnovno razumijevanje informatike i rada na računarima te da bi idealan kandidat trebao poznavati osnove programiranja i kompjuterske nauke, ali da se to može “nadoknaditi i drugim talentima”.

– I koliko god bilo glupo napomenuti, potreban nam je neko ko zna koristiti gamepad, a ne samo tastaturu, jer se testiranje vrši na PC, Switch, Xbox i Playstationu. Tražimo samo ozbiljne kandidate. Mi ulažemo sve u ovaj projekat, pa bi se to očekivalo i od vas. Javite se na: jagar.andrej@gmail.com ili na Facebook – navodi se u oglasu objavljenom na društvenim mrežama.

Oglas za posao. Trazimo nekoga ko ce svakodnevno vrsiti testiranje nase video igre (QA).Puno radno vrijeme. Trazimo…

Posted by Andrej Jagar on Thursday, March 7, 2019

Faktor.ba

Podijelite članak
  • 6
    Shares