Portal 072info

Kompanija iz Usore počinje proizvodnju dijelova za auto industriju

Kompanija EUREL BH d.o.o. Žabljak na proljeće ove godine započinje proizvodnju dijelova za automobilsku industriju u BiH, tačnije u Usori, rečeno je to na sastanku općinskog načelnika sa predstavnikom novoregistriranog poduzeća “EUREL BH” d.o.o. Žabljak, Jasminom Bešlagić.

Sastanku su pored domaćina načelnika Zvonimira Anđelić prisustvovali i ministar gospodarstva Zeničko-dobojske županije Zlatko Jelić te Ivica Labudović, stručni suradnik u općini Usora.

Suvlasnik i direktor poduzeća je upoznao načelnika i prisutne sa pojedinostima vezanim uz ovo novo poduzeće.

Tako je rečeno kako se ovdje radi o poduzeću koje je u suvlasništvu slovenačkog poduzeća EUREL d.o.o. Poljčane, Republika Slovenija. Poduzeća koje se bavi proizvodnjom raznih dijelova za autoindustriju, koji se koriste u većini vodećih automarki.

Bešlagić je naveo kako je do sada izvršena registracija poduzeća te zakup poslovne zgrade u blizini Srednjoškolskog centra u Žabljaku.

“U tijeku su radovi na prilagođavanju prostora potrebama poduzeća u što se trenutno ulažu sredstva u vrijednosti 200.000 KM. Okončanjem ove faze pristupiti će se dopremanju mašina i opreme te dodatnom opremanju prostora čime bi se stekli uvjeti za početak rada. Početak rada planiran je za ožujak/travanj 2019. godine, a navodi se kako će poduzeće imati potrebu za zapošljavanjem 35 radnika od čega bi 15 trebale biti ženske osobe”, kazao je on.

Poduzeće će se u početku baviti proizvodnjom sajli za potrebe autoindustrije, što bi kasnije trebalo biti prošireno i na ostale proizvode.

akta.ba

Podijelite članak
  • 9
    Shares